Τέμπη: Έρευνα της Τροχαίας Λάρισας στα γραφεία του ΟΣΕ για στοιχεία

Έρευνα στο πλαίσιο της προανάκρισης πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας για το δυστύχημα στα Τέμπη, στα γραφεία του ΟΣΕ στη Λάρισα.

Η έρευνα είχε στόχο να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται οι αστυνομικές ερευνες για την διερεύνηση της υπόθεσης του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,

άνδρες της Τροχαίας στην έρευνα τους συνέλεξαν ό,τι στοιχείο κρίνεται χρήσιμο, όπως έγγραφα και άλλα ντοκουμέντα που αφορούσαν το συγκεκριμένο δρομολόγιο, ώστε να βγουν συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας και τον καταλογισμό των ευθυνών.

Διάψευση για τα περί φιαλών υγραερίου στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Διευκρινίσεις δίνει η Πυροσβεστική σχετικά με τις πληροφορίες περί εντοπισμού φιαλών υγραερίου στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στα Τέμπη.

Με αφορμή πρόσφατες αναφορές που υπήρξαν περί ανεύρεσης δύο φιαλών υγραερίου, στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στα Τέμπη, το Πυροσβεστικό Σώμα διευκρινίζει ότι κατά την διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.

Επισημαίνει παράλληλα ότι οι σχετικές με το θέμα δημοσιογραφικές αναφορές, οι οποίες μάλιστα αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

#ΤΕΜΠΗ #ΟΣΕ #ΤΡΟΧΑΙΑ #ΛΑΡΙΣΑ #ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ_ΤΡΕΝΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα