Προ των πυλών η νέα ρύθμιση σε 120 δόσεις και νομοσχέδιο για οικογενειακά επιδόματα

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εκδοθεί και η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ελεύθερων επαγγελματιών σε 120 δόσεις για χρέη έως 20.000 ευρώ αλλά και το νομοσχέδιο για τα νέα οικογενειακά επιδόματα

Όπως έκανε γνωστό η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου, «θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, χωρίς πτωχευτική ικανότητα (δικηγόροι, μηχανικοί), αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα (έμποροι, αν το χρέος

τους φθάνει έως 20.000 ευρώ). Η ρύθμιση θα είναι έως 120 δόσεις και θα υπάρχει η δυνατότητα κουρέματος των προσαυξήσεων έως 85%.

Την ίδια ανακοίνωση είχε κανει στην ομιλία της στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό και είχε σημειώσει ότι τις επόμενες ημέρες έρχεται βελτιωμένη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, 120 δόσεων.

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα που θα χορηγεί ο νέος ΟΓΑ που θα ονομάζεται ΟΠΕΚΑ. Όπως επισήμανε ακόμη η Έφη Αχτσιόγλου, με βάση τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ», το 2017 δημιουργήθηκαν 120.000 νέες θέσεις εργασίας, με το 70% από αυτές να αφορά σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα