Πρεζέμπορας καταζητούμενος από την Ιντερπόλ συνελήφθη στην Κολομβία

Πρεζέμπορας καταζητούμενος από την Ιντερπόλ συνελήφθη στην Καρταχένα της Κολομβίας πριν λίγες μέρες.

Ο 49χρονος Garafolo Forte Biaggio Benito βρισκόταν στην κόκκινη λίστα της Ιντερπόλ από το 2015 με αποτέλεσμα να είναι καταζητούμενος σε 193 χώρες.

Ο Garafolo που έχει διπλή υπηκοότητα, είναι υπήκοος Βενεζεουέλας και Ιταλίας, τράβηξε την προσοχή των αρχών εξαιτίας του ρόλου που είχε σε οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη. Καταδικάστηκε

στη Βενεζουέλα για συμμετοχή σε λαθρεμπόριο 350 κιλών κοκαΐνης κρυμμένη σε φορτίο με φρούτα από τη Λατινική Αμερική στη Βαρκελώνη το 2006.

Συνελήφθη από τις αρχές της Κολομβίας σε ξενοδοχείο στην Καρταχένα. Οι αρχές ανακάλυψαν ότι είχε μπει στη χώρα παράνομα και ότι το όνομά του βρισκόταν στην κόκκινη λίστα της Ιντερπόλ.

Το χρονικό της σύλληψης του πρεζέμπορα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Tiempo, αξιωματικοί του Γραφείου Μετανάστευσης έλαβαν ειδοποίηση για την παρουσία του Garafolo στην Κολομβία και αφού έλεγξαν τις βάσεις δεδομένων εξακρίβωσαν ότι ο εν λόγω πρεζέμπορας καταζητείτο από την Ισπανική δικαιοσύνη για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Όταν πήγαν να τον συλλάβουν, ο Garafolo ξεκουραζόταν στην παραλία συντροφιά με μια γυναίκα από τη Βενεζουέλα. Για να αποφύγει τη σύλληψη αρχικά παρουσίασε στις αρχές το Ιταλικό του διαβατήριο, ενώ αργότερα επέδειξε τη Βενεζουελάνικη του ταυτότητα.

Όμως οι αρχές μπόρεσαν να ταυτοποίησουν τον Garafolo με τον Βενεζουελάνο που αναζητούσαν οι Ισπανικές αρχές. Ακόμη, οι αξιωματικοί διαπίστωσαν ότι είχε μπει παράνομα στην Κολομβία από ένα μονοπάτι στα σύνορα μεταξύ Κολομβίας και Βενεζουέλας στο ύψος της La Guajira.

Επίσης, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για το ίδιο άτομο με το επώνυμο Garófalo που εμφανιζόταν σε επίσημα έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά στα οποία η εφημερίδα El Tiempo είχε πρόσβαση, το 2006 ο Garafolo ήταν μέλος οργάνωσης που έστελνε υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη στην Ισπανία. Για να περνά απαρατήρητος, χρησιμοποιούσε τη θέση που είχε ως στέλεχος εταιρείας εισαγωγής φρούτων με την ονομασία Cia TOP Tropical Fruit Group SL.

Το 2006 ο Garafolo οργάνωσε διάφορες αποστολές φρούτων από τη Λατινική Αμερική στο λιμάνι της Βαρκελώνης. Όμως στις 21 Δεκεμβρίου 2006 παρέλαβε ένα φορτίο με φρούτα και ανάμεσα στο νόμιμο εμπόρευμα βρέθηκαν 350 κιλά κοκαΐνης. Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε από τις Ισπανικές αρχές μέσα στο όχημα στο οποίο επέβαινε παρέα με τον Álvaro Enrique Marín Vásquez.

Οι Chavistas εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός της σύλληψης του Garafolo. Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, Jorge Rodríguez, παρουσίασε στοιχεία που συνέδεαν τον Garafolo με ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Juan Guaidó (δεξιά) με τον πρεζέμπορα Garafolo Forte Biaggio Benito (κέντρο). Photo: Instagram - Screenshot El Tiempo

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρεζέμπορας, Ιντερπόλ, Κολομβία,prezeboras, interpol, kolomvia