Πράσινο πιστοποιητικό: Συμφώνησαν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σε συμφωνία κατέληξαν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το λεγόμενο πράσινο πιστοποιητικό.

Κοινή γραμμή για το «άνοιγμα» των ταξιδιών στην Ευρώπη που μετ' επιτάσεως ζητούσε ο τουριστικός τομέας επετεύχθη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα κράτη μέλη της Ένωσης έφτασαν σε συμφωνία για το «πράσινο πιστοποιητικό», το διαβατήριο που θα καταγράφει δηλαδή την ολοκλήρωση του εμβολιασμού κατά του covid, τα αποτελέσματα ενός πρόσφατου τεστ (rapid, PCR ή self) ή την ανάρρωση από λοίμωξη

και θα επιτρέπει στον επισκέπτη μιας χώρας να μπει σ' αυτήν χωρίς την υποχρέωση καραντίνας.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο twitter o Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς. «Λευκός καπνός: Έχουμε συμφωνία στην πρόταση της Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid. Καλωσορίζω τη σημερινή συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ. Παραδώσαμε αυτό το νέο εργαλείο σε χρόνο ρεκόρ για να διασφαλίσουμε την ελεύθερη μετακίνηση όλων των πολιτών», έγραψε ο Βέλγος Επίτροπος.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων για το πιστοποιητικό, ο οποίος διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθούν. Ο Κανονισμός για το πιστοποιητικό θα πρέπει να εγκριθεί από τα Κράτη - Μέλη και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ 7-10 Ιουνίου.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΣΥΜΦΩΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα