«Πράσινο φως» για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Τη σύμφωνη γνώμη της για την εκπόνηση ειδικού χωρικού σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ έδωσε η επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε σήμερα το πρωί υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρου Πέγκα.

Μετά από το πράσινο φως που άναψε η επιτροπή ποιότητας ζωής, το

θέμα για τη "νέα Τούμπα" αναμένεται να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, τη Μεγάλη Δευτέρα, για την τελική γνωμοδότηση.

Τη θετική εισήγηση για το ειδικό χωρικό σχέδιο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ κατέθεσε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, ο οποίος μίλησε για ένα νέο τοπόσημο για την περιοχή της Τούμπας.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα και με τις σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, αντιμετωπίζει το αίτημα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ “ως έργο που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Θεσσαλονίκης και στην προσέλκυση σημαντικών διοργανώσεων που θα τονώσουν την τοπική οικονομία”.

Συγχρόνως, όμως, ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητά να προβλεφθούν αντισταθμιστικά έργα και παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του δημόσιου χώρου σε μια ευρύτερη περιοχή γύρω από το γήπεδο.

Ζητά, ακόμη, να προβλεφθούν οι αναγκαίοι χώροι στάθμευσης αλλά και οι κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η λειτουργία του νέου γηπέδου στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Τούμπας να ενσωματωθεί σύμφωνα με σύγχρονες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους και με όρους σεβασμού στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Το ειδικό χωρικό σχέδιο θα καλύψει την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη, Αδαμίδου, Μικράς Ασίας, Διογένους και Παπαηλιάκη.

Η έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου θα γίνει με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος έπειτα από πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στους όρους που θέτει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την εισήγηση των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, είναι ότι “οι οποιεσδήποτε υποχρεώσεις προκύψουν για τον δήμο Θεσσαλονίκης από την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου θα αναληφθούν εξολοκλήρου από το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο του ΠΑΟΚ”.

Παράλληλα, ορίζεται ότι “οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι χώροι θα παραδοθούν διαμορφωμένοι και έτοιμοι προς κοινή χρήση στον δήμο Θεσσαλονίκης άνευ καταβολής οποιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος, ενώ ελεύθεροι βαρών θα παραδοθούν και θα μεταβιβαστούν στον δήμο Θεσσαλονίκης και οι κοινωφελείς χώροι που θα προβλεφθούν για την εξυπηρέτηση δημοτικών σκοπών”.

Το ειδικό χωρικό σχέδιο για τον ΠΑΟΚ αναμένεται να συζητηθεί την Παρασκευή και σε συνεδρίαση της μητροπολιτικής επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Πηγή: fm100.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα