Βουλή: Πυρά της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου - Ζητούν άμεσα την απόσυρσή του

Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση με την έναρξη της συνεδρίασης Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα τόσο επί της ουσίας του νομοσχεδίου όσο κι επί της διαδικασίας. Το υπο συζήτηση νομοσχέδιο κατατέθηκε ως επείγον και αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο υπουργός Παιδείας,

Κώστας Γαβρόγλου υποστήριξε τον επείγον χαρακτήρα του νομοσχεδίου λέγοντας πως κατατέθηκε τώρα γιατί το προηγούμενο διάστημα η Βουλή είχε πυκνό νομοθετικό έργο και δεν μπορούσε να ψηφιστεί. Υποστήριξε μάλιστα πως έχει υπάρξει εκτενή διαβούλευση του νομοσχεδίου.

Πυρά κατά του υπουργού εξαπέλυσε η εισηγήτρια της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως λέγοντας πως το νομοσχέδιο των 1.120 σελίδων και 124 άρθρων κατατέθηκε χθες μετά τα μεσάνυχτα και συνεπώς οι βουλευτές δεν είχαν επαρκή χρόνο ούτε για να το διαβάσουν, πόσο μάλλον για να το μελετήσουν. «Κατατέθηκαν 1.120 σελίδες και 124 άρθρα. Δεν μπορούσαμε να το διαβάσουμε. » ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια έκανε λόγο για εμπαιγμό της κυβέρνησης. «Δεν σας ενδιαφέρουν οι συνέπειες από το νομοσχέδιο γιατί δεν θα είστε κυβέρνηση αύριο» είπε καλώντας τον υπουργό να αποσύρει το νομοσχέδιο και να το φέρει στην Βουλή με κανονική διαδικασία κι όχι ως επείγον.

«Προκαλεί ντροπή η διαδικασία που επιλέγετε, είναι παρωδία» είπε η εισηγήτρια της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στην τεχνολογική εκπαίδευση. Μάλιστα, η ίδια καταγγέλοντας την διαδικασία προανήγγειλε πως θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση.

Για άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να φέρει άρον άρον το νομοσχέδιο έκανε το ΚΚΕ. Για διαδικασία φαστ τρακ μίλησε ο Γιώργος Μαυρωτάς λέγοντας πως η Βουλή δεν είναι διακοσμητική. «Τα ξημερώματα ενημερωθήκαμε πως καταθέσατε το νομοσχέδιο» είπε ο Ιωάννης Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων καλώντας τον υπουργό να το αποσύρει και να το επανακαταθέσει μετά το Πάσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα