Πούτιν: «Η Δύση σπέρνει την Ρωσοφοβία, ξεχνάνε ότι νικήσαμε τους Ναζί»

Αρχίζουν οι εορτασμοί για την Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία με τον Πούτιν να δηλώνει ότι ο «πραγματικός πόλεμος» είναι εναντίον τους.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη στους Ρώσους ότι ο κόσμος βρίσκεται σε ένα καίριο σημείο καμπής και ότι εμπλέκονται σε έναν πατριωτικό αγώνα για το μέλλον της χώρας τους, καθώς η Ρωσία σηματοδοτεί την επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Σήμερα,

ο πολιτισμός βρίσκεται και πάλι σε ένα αποφασιστικό σημείο καμπής», δήλωσε.

«Ένας πραγματικός πόλεμος έχει εξαπολυθεί εναντίον της πατρίδας μας»

«Έχουμε αποκρούσει τη διεθνή τρομοκρατία, θα προστατεύσουμε τους κατοίκους του Ντονμπάς, θα διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας».

Σύμφωνα με το Sky News, σε μια 10λεπτη ομιλία στην Κόκκινη Πλατεία για την Ημέρα της Νίκης, ο Πούτιν επανέλαβε γνωστά μηνύματα που έχει εκφωνήσει πολλές φορές στους σχεδόν 15 μήνες του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Είπε ότι οι «δυτικές παγκοσμιοποιητικές ελίτ» σπέρνουν τη ρωσοφοβία και τον επιθετικό εθνικισμό, ενώ ο ουκρανικός λαός έχει γίνει «όμηρος ενός κρατικού πραξικοπήματος» και των φιλοδοξιών της Δύσης.

Δεν ασχολήθηκε με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ρωσία καθώς οι δυνάμεις της προετοιμάζονται για μια αναμενόμενη μεγάλη αντεπίθεση από την Ουκρανία, ούτε περιέγραψε πορεία προς τη νίκη.

Η ομιλία, την οποία ακολούθησε μια τεράστια στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, πραγματοποιήθηκε μετά από ένα κύμα επιθέσεων στο εσωτερικό της Ρωσίας αυτόν τον μήνα - συμπεριλαμβανομένης μιας υποτιθέμενης επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην ίδια την ακρόπολη του Κρεμλίνου πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα.

Η Ημέρα της Νίκης είναι μία από τις σημαντικότερες αργίες στη Ρωσία, όταν οι άνθρωποι τιμούν τις τεράστιες θυσίες που έκανε η Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του λεγόμενου Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-45, στον οποίο χάθηκαν περίπου 27 εκατομμύρια πολίτες.

Αυτή η επέτειος είναι ακόμη πιο συναισθηματικά φορτισμένη καθώς η Ρωσία θρηνεί χιλιάδες στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον σχεδόν 15μηνο πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος δεν δείχνει σημάδια τερματισμού.

{https://twitter.com/InnaSovsun/status/1655844866528534529?}

#ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ_ΠΟΥΤΙΝ #ΡΩΣΟΙ #ΠΟΛΕΜΟΣ_ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα