Ταυτοποιήθηκαν 5 άτομα για τη χρυσαυγίτικη επίθεση στον Σκοπιανό καλλιτέχνη στην Καλαμαριά

Ταυτοποιήθηκαν πέντε δράστες για την εισβολή κουκουλοφόρων σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία στην Καλαμαριά και αναζητούνται άλλοι οκτώ.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε ατόμων τα οποία συμμετείχαν σε επεισόδιο σε βάρος 63χρονου καλλιτέχνη και της 57χρονης συζύγου του, σε πολυχώρο τέχνης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, στις 26 Απριλίου 2023.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τέσσερεις ημεδαπούς άντρες ηλικίας 19, 20, 23 και 24 ετών και μίας

αλλοδαπής γυναίκας ηλικίας 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια σε βάρος προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της εθνικής καταγωγής δημόσια ή μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, οι δράστες, από κοινού με οκτώ ακόμη αγνώστους συνεργούς τους, ενεργώντας ως ομάδα με ενωμένες δυνάμεις, ψυχικό δεσμό και εθνικιστικά κίνητρα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πραγματοποίησαν παρέμβαση επικολλώντας έντυπο υλικό και καλώντας επιτακτικά τον καλλιτέχνη να τερματίσει τη λειτουργία της έκθεσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της 26ης Απριλίου, μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν σε έκθεση του Σκοπιανού καλλιτέχνη Σεργκέι Αντρέεφσκι στην Καλαμαριά.

Σε βίντεο που «ανέβασε» η Χρυσή Αυγή διακρίνεται ομάδα ατόμων στον χώρο με καλυμμένα πρόσωπα, τοποθετώντας κορδέλες και σκορπώντας φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο και αναγκάζοντας τον καλλιτέχνη «να σπεύσει αυτοβούλως μαζί με τους Σκοπιανούς υπαλλήλους να κατεβάσει τα έργα και το σχετικό διαφημιστικό υλικό».

Η ομάδα των χρυσαυγιτών μίλησε σε έντονο τόνο (στα αγγλικά) στον καλλιτέχνη με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να απομακρύνουν τα έργα του από τον χώρο.

#ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ #ΕΠΙΘΕΣΗ #ΧΡΥΣΗ_ΑΥΓΗ #ΕΛΑΣ #ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα