Πότε πετάμε τις μάσκες, τι θα γίνει σε μέσα μεταφοράς, νοσοκομεία και κλειστούς χώρους

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας προχωράει και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις για τις μάσκες, και πότε αυτές θα σταματήσουν να χρησιμοποιούνται.

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει όταν θα δοθεί εντολή για μη χρήση μάσκας. Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, η εντολή αυτή θα δοθεί πιθανότατα από την 1η Ιουλίου για τους εμβολιασμένους αλλά και τη μη χρήση self test.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάργηση της προστατευτικής μάσκας θα ισχύσει σε ανοιχτούς χώρους και θα αφορά μόνο

εμβολιασμένους.

Όπως λένε οι πληροφορίες, η αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων πολιτών, σε συνδυασμό με τη βελτίωση που παρουσιάζουν τις τελευταίες εβδομάδες κρίσιμοι επιδημιολογικοί δείκτες (κρούσματα, δείκτης θετικότητας, διασωληνωμένοι ασθενείς, αποσυμφόρηση των νοσοκομείων), έχουν βάλει τις πρώτες προϋποθέσεις για τη μη υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Οι ειδικοί εντούτοις είναι ακόμη επιφυλακτικοί και θα ζητήσουν να δουν τους δείκτες και των επόμενων εβδομάδων, πριν τις τελικές αποφάσεις, καθώς δεν θέλουν να στείλουν το λάθος μήνυμα πως ο κορονοϊός έχει πια περάσει.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο έλεγχος για το εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή μη όταν δεν φορά μάσκα, είναι πολύ δύσκολο να γίνει στην πράξη, οπότε δεν θα υπάρχει διαχωρισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα