Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τα δύο σενάρια για την επιστροφή στα θρανία, πιθανή η ανατροπή με τις ημερομηνίες

Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας για την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς 2021-2022, καθώς ενώ φαινόταν να έχει «κλειδώσει» η Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, υπάρχουν σκέψεις να ανοίξουν τα σχολεία νωρίτερα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.

Η «παραδοσιακή» ημέρα για το άνοιγμα των σχολείων

φέτος είναι Σάββατο (11η Σεπτεμβρίου) και έτσι οι αρχικές εισηγήσεις έκαναν λόγο για άνοιγμα τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Όμως, πλέον υπάρχουν εισηγήσεις και για άνοιγμα νωρίτερα (Τετάρτη 8 Σεπτέμβριου έως Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου), ώστε να γίνει ξεκάθαρο και το ενδιαφέρον του υπουργείου για αναπλήρωση μαθημάτων που χάθηκαν την περασμένη χρονιά.

Την ίδια ώρα, υπάρχει αναμονή για τα εκατοντάδες σχολεία που η φωτιά των τελευταίων ημερών σε Εύβοια, Αττική, Αρκαδία, Ηλεία κλπ δημιούργησε προβλήματα, με το σενάριο της τηλεκπαίδευσης μέσω Webex να είναι στην επιφάνεια.

Με τον ίδιο τρόπο, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας θα ξεκινήσει τη χρονιά, καθώς εξαιτίας τεχνικών έργων που δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν ως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα λειτουργήσει με WEBEX έως τον Νοέμβριο.

Επίσημες αποφάσεις και ανακοινώσεις αναμένονται μετά τις 15 Αυγούστου και σίγουρα πριν την παρουσίαση των εκπαιδευτικών στα σχολεία την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, για να παρουσιαστούν στα σχολεία πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου.

Εάν δεν προσκομίσουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί τα παραπάνω, προβλέπεται αναστολή υπηρεσιών άνευ αποδοχών, ενώ για τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους προβλέπεται ότι δε θα αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, λοιπόν..

Keywords
Τυχαία Θέματα