Ποτάμι: Αυτή είναι η επιστολή του μισού εκατομμυρίου προς το ΕΚΠΑ

Με επιστολή του προς τον πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο που πήρε για τις εκλογές για την αντιμετώπιση του brain drain.

Με επιστολή του προς τον πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι γνωστοποιούν ότι προτίθενται να παραχωρήσουν την κρατική χρηματοδότηση ύψους 450.000 ευρώ που το κόμμα έλαβε πριν από τη διενέργεια των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Μια χορηγία που δεν ανακοινώθηκε

κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου προκειμένου να μην εκληφθεί ως τέχνασμα προβολής του κόμματος που θα αποσκοπούσε σε ψηφοθηρία.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνάντηση περίπου 200 φίλων του Ποταμιού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Χυτήριο της Ιεράς Οδού.

Αυτή είναι η επιστολή που εστάλη στο ΕΚΠΑ με τη δέσμευση ότι θα ενισχύσουν νέους επιστήμονες, οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση θα αναζητούσαν και αυτοί την συνέχιση της καριέρας τους στο εξωτερικό.

«Προς τον Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μελέτιο Αθανάσιο Δημόπουλο

Αξιότιμε κύριε Πρύτανη

Το ΠΟΤΑΜΙ προτίθεται να διαθέσει το ποσό των 500.000€ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για επιμορφωτικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, θα θέλαμε το ποσό αυτό να διατεθεί σε υποτροφίες νέων επιστημόνων που έχουν εκπονήσει ή ολοκληρώνουν διδακτορική διατριβή έτσι ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν σε ερευνητικές ομάδες του ΕΚΠΑ.

Η φυγή νέων διακεκριμένων επιστημόνων είναι μια χαίνουσα πληγή για τη χώρα μας και όλοι έχουμε χρέος να συμβάλουμε στην προσπάθεια αντιστροφής του φαινομένου. Η Επιτροπή Οικονομικής Διαχείρισης του Κινήματός μας είναι στη διάθεσή σας για την ολοκλήρωση της χορηγίας και την άμεση μεταφορά των 500.000€ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Κινήματός μας.

Με εκτίμηση Σταύρος Θεοδωράκης, Επικεφαλής στο ΠΟΤΑΜΙ»

 

Keywords
Τυχαία Θέματα