Ποια ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση - Τέλος η κατάληψη σε δρόμους - Με πλακάτ στο πεζοδρόμιο

Με νομοσχέδιο η κυβέρνηση θα βάλει «φρένο» στην κατάληψη δρόμων από διαδηλωτές, όταν οι τελευταίοι δεν είναι αρκετοί. Ποια τα στατιστικά των διαδηλώσεων - πότε κατέβηκαν οι περισσότεροι στο δρόμο.

Τέρμα οι πορείες των λίγων στους δρόμους με νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που φέρνει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του πρόσφατου συνεδρίου της ΝΔ.

Συνολικά 2.783 πορείες έχουν

γίνει στην Αθήνα σε διάστημα 334 ημερών, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Οι 1.713, περίπου 10 την ημέρα κατά μέσο όρο, έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2019, δηλαδή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και οι 1.070, με μέσο όρο 7 την ημέρα, κατά το τελευταίο πεντάμηνο επί διακυβέρνησης ΝΔ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, που επικαλείται στοιχεία της ΕΛΑΣ, σε μία στις τρεις διαδηλώσεις συμμετείχαν κάτω από 200 άτομα.

Αυτά τα στοιχεία έρχονται την ώρα που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προετοιμάζει νομοσχέδιο που αλλάζει τον τρόπο πραγματοποίησης διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων.

Θα υπάρχει ελεγχόμενη διεξαγωγή ως προς το σημείο που θα γίνονται, ανάλογα με τον όγκο τους, αλλά και το ποιοι δρόμοι θα κλείνουν και πόση ώρα.

Οι περισσότερες συγκεντρώσεις

Το 2010 ήταν το έτος με τις περισσότερες συγκεντρώσεις σε ένα 12μηνο.

Οι διαδηλώσεις έφτασαν τις 11.391 και ακολουθεί το 2011 με 7.615 διαδηλώσεις, το 2013 με 7.825 διαδηλώσεις και το 2012 με 7.217 διαδηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα