Επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια

Επιχείρηση της Αστυνομίας σε κτίριο στα Εξάρχεια βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Ανατροπή στις αρχικές πληροφορίες που αναφέρονταν σε κτίριο υπό κατάληψη.

Επιχείρηση της Αστυνομίας σε κτίριο στα Εξάρχεια βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Η επιχείρηση γίνεται σε κτίριο στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Πλαπούτα.

Όπως ανέφεραν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, πρόκειται για επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τη δίωξη Ναρκωτικών σε ύποπτο κτίριο.

Η γύρω περιοχή είναι αποκλεισμένη από αστυνομικές

δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τα μεσάνυχτα το τελεσίγραφο Χρυσοχοίδη για την οικειοθελή εκκένωση των κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη σε Εξάρχεια και σε όλη την Ελλάδα.

Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στις 20 Νοεμβρίου, έστειλε το εξής «τελεσίγραφο» στους καταληψίες:

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτίρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας.

Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτίρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης. Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα