Πόσο αποτελεσματικό πρέπει να είναι το εμβόλιο για να σταματήσει την πανδημία

Για να σταματήσει η επέλαση της πανδημίας δεν πρέπει μόνο να παραχθεί ένα εμβόλιο αλλά να είναι η αυξημένη η αποτελεσματικότητά του.

Οι ΗΠΑ έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για την καταπολέμηση του κορονοϊού στην παρασκευή ενός εμβολίου. Θα είναι, όμως, ένα εμβόλιο αρκετό για να σταματήσει η πανδημία και να επιστρέψει η ζωή στο φυσιολογικό; Η απάντηση εξαρτάται από το πόσο αποτελεσματικό θα είναι το εμβόλιο.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 15 Ιουλίου στο American Journal of Preventive Medicine , ο καθηγητής

Πολιτικής Υγείας και Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Μπρους Λι, και οι συνάδελφοί του χρησιμοποίησαν μια προσομοίωση υπολογιστή κάθε ατόμου στη χώρα για να δείξουν πόσο αποτελεσματικό θα έπρεπε να είναι ένα εμβόλιο και πόσα άτομα θα πρέπει να εμβολιαστούν για να τερματίσουν την πανδημία. Διαπίστωσαν ότι η αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού μπορεί να πρέπει να είναι υψηλότερη από 70% ή ακόμη και 80% προτού οι Αμερικανοί μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια να βασίζονται στα μέτρα κοινωνικής αποστάσης. Συγκριτικά, το εμβόλιο κατά της ιλαράς έχει αποτελεσματικότητα 95% -98% και το εμβόλιο γρίπης 20% -60%.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα εμβόλιο που προσφέρει λιγότερη προστασία θα ήταν άχρηστο, αλλά θα σήμαινε ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση σε κάποια μορφή μπορεί να εξακολουθεί να είναι απαραίτητη.

Διαβάστε εδώ πότε θεωρείται ένα εμβόλιο αποτελεσματικό

Keywords
Τυχαία Θέματα