Πως θα έχεις λευκά δόντια ακόμα και εάν καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα καφέ

Καφές και λευκά δόντια πάνε μαζί; Ναι, αν κάνεις ένα συγκεκριμένο πράγμα.

Αν ξέρει κάποιος είναι σίγουρα οι ειδικοί και εδώ οι οδοντίατροι προτείνουν να πίνουμε καφέ με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε τα δόντια μας να παραμείνουν χωρίς κοιλότητες και λευκά.

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων που πίνουν καφέ σε αυτόν τον κόσμο: Αυτοί που πίνουν ένα φλιτζάνι

κρύου καφέ σε μία γούλια- εντάξει είναι λίγο υπερβολικό, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοούμε- και αυτοί που πίνουν τον ίδιο latte για ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία -όπως εμείς-, ίσως να θέλεις να ακούσεις τους ειδικούς.

Σύμφωνα με αυτό το πρόσφατο βίντεο του TikTok από τον @dr.m_, ο οδοντίατρος Suhail Mohiuddin, DDS, μοιράζεται μια βασική και άκρως ανησυχητική αιτία εμφάνισης κοιλοτήτων: η κατανάλωση καφέ για αρκετές ώρες. Εξηγεί ότι αν το στόμα σου έχει pH μικρότερο από 5,5 δηλαδή είναι πιο όξινο, η κατανάλωση καφέ μπορεί να απομεταλλώσει ή να διαλύσει το προστατευτικό στρώμα σμάλτου στα δόντια σας.

Κάνει κακό στα δόντια σας η αργή κατανάλωση καφέ

Δυστυχώς όλοι οι οδοντίατροι συμφωνούν ότι το να πίνεις καφέ αργά, δηλαδή για αρκετές ώρες κάθε φορά, δεν είναι καλό για το λευκό των δοντιών σου. Φυσικά, αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι πρέπει να κόψεις τον καφέ. Ας είμαστε ρεαλιστές, αυτό είναι μάλλον αδύνατο. Αντίθετα, οι απλές τροποποιήσεις του τρόπου με τον οποίο πίνεις τον καφέ που είναι μπροστά σου θα είναι το μαγικό σου τέχνασμα για πιο υγιή δόντια.

Γιατί η κατανάλωση καφέ για παρατεταμένο χρονικό διάστημα είναι ανθυγιεινή για τα δόντια

Πρώτα απ’ όλα: «Το να πίνετε τον καφέ σας για ώρες μπορεί να είναι χειρότερο για τα δόντια σας από το να τον πίνετε γρήγορα, επειδή τα σάκχαρα και τα οξέα του καφέ μπορούν να παραμείνουν στο στόμα σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αυξάνοντας τον κίνδυνο τερηδόνας, καθώς η ζάχαρη και τα οξέα του καφέ μπορούν να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών», λέει ο Michael Wei, DDS, αισθητικός οδοντίατρος με έδρα τη Νέα Υόρκη. Αντίθετα, σημειώνει ότι η γρήγορη κατανάλωση καφέ θα περιορίσει φυσικά την έκθεση σε αυτά τα στοιχεία, μειώνοντας ενδεχομένως τον κίνδυνο φθοράς των δοντιών.

«Το να πίνετε τον καφέ σας για ώρες μπορεί να είναι χειρότερο για τα δόντια σας από το να τον πίνετε γρήγορα, επειδή τα σάκχαρα και τα οξέα στον καφέ μπορούν να παραμείνουν στο στόμα σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αυξάνοντας τον κίνδυνο τερηδόνας, καθώς η ζάχαρη και τα οξέα στον καφέ μπορούν να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών». -Michael Wei, DDS

Ο καφές μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό των δοντιών λόγω των τανινών που βρίσκονται στο ρόφημα. Επίσης είναι γνωστό ότι προκαλεί χρώση των δοντιών λόγω του σκούρου χρώματος και της παρουσίας τανινών. Αυτός είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο το κόκκινο κρασί είναι επιρρεπές στην πρόκληση αποχρωματισμού.

Και σύμφωνα με τον Richard M. Lipari, DDS, οδοντίατρο στο Westchester της Νέας Υόρκης, ο καφές δεν είναι το μόνο συστατικό που πρέπει να προσέχεις όταν πίνεις το πρωινό σου ρόφημα. «Οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν τον καφέ τους με γάλα, ζάχαρη ή/και σιρόπια, και αυτά μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε κοιλότητες», λέει ο Lipari.

Δείτε την συνέχεια - Πώς να αποφύγεις τον καφέ από το να βλάψει την υγεία των δοντιών σου

#ΚΑΦΕΣ #ΔΟΝΤΙΑ #ΥΓΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα