Πώς μια εταιρεία μπορεί να βελτιώσει τις πωλήσεις της με εξατομικευμένα μηνύματα

Ο Etienne Dupont, Senior Director of Business Messaging Solutions στη Rakuten Viber, παρουσιάζει τέσσερις λόγους που τα εξατομικευμένα μηνύματα μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση πωλήσεων.

Η εξατομίκευση είναι ζωτικής σημασίας για το μάρκετινγκ το 2022. Οι πελάτες έχουν περισσότερη γνώση από ποτέ και μπορούν να ξεχωρίσουν τα μαζικά μηνύματα. Αν όμως μια επιχείρηση τους στοχεύσει με μηνύματα που έχουν φτιαχτεί ειδικά για τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους, τότε αυξάνονται

οι πιθανότητες να απαντήσουν. Γιατί η εξατομίκευση δημιουργεί μια σύνδεση με τον καταναλωτή.

Όσον αφορά στο Viber, η μεγάλη του διαφορά είναι η δέσμευση για ασφάλεια. Η κρυπτογράφηση end-to-end είναι προεπιλεγμένη και σημαίνει ότι οι συζητήσεις είναι πάντα προσωπικές και προστατευμένες. Και τα δεδομένα των χρηστών δεν αποθηκεύονται στους servers της εταιρείας. Πώς όμως μπορεί το Viber να στέλνει εξατομικευμένα μηνύματα, αν δεν αποθηκεύει δεδομένα;

Το Viber είναι ένα κανάλι που βοηθά τις εταιρείες να παραδώσουν εξατομικευμένα μηνύματα, αλλά το περιεχόμενο και το δημιουργικό της επικοινωνίας αυτής δεν αποφασίζεται από το Viber, αλλά από την εκάστοτε εταιρεία που το στέλνει.

Ένα σύστημα CRM ή CDP μπορεί να βοηθήσει μια επιχείρηση να δημιουργήσει εξατομικευμένα μηνύματα που να έχουν ουσία για τους πελάτες της. Αλλά πρώτα, κάθε μήνυμα πρέπει να ξεκινά από την έγκριση του πελάτη να το λαμβάνει. Όταν μια επιχείρηση λάβει αυτή την έγκριση, τα δεδομένα που συλλέγει για τον κάθε πελάτη μπορούν να τη βοηθήσουν να φτιάξει περιεχόμενο ειδικά γι' αυτόν. Για παράδειγμα, μια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει το CDP της για να δει την ιστορία συναλλαγών ενός πελάτη και να του στείλει ένα μήνυμα για ένα προϊόν που ίσως τον ενδιαφέρει.

Τόσο το CRM όσο και το CDP είναι βασικά εργαλεία για τη διαχείριση των δεδομένων των πελατών, αλλά έχουν διαφορετικό σκοπό. Το CRM είναι ένα εργαλείο customer relationship management tool που βοηθά μια επιχείρηση να οργανώνει και να διαχειρίζεται δεδομένα σε διάφορα κανάλια. Το CDP είναι μια customer data platform που βοηθά μια επιχείρηση να συλλέγει και να οργανώνει δεδομένα με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει στο μάρκετινγκ.

Ορίστε τέσσερις λόγοι που τα εξατομικευμένα μηνύματα μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση πωλήσεων:

1. Δημιουργούν σύνδεση

Όταν οι πελάτες αισθάνονται ότι μια εταιρεία ασχολήθηκε με το να τους γνωρίσει και να καταλάβει τις ανάγκες τους, είναι πιο πιθανό να συνδεθούν μαζί της και να την προτείνουν σε άλλους.

2. Δείχνουν φροντίδα

Σε ένα κόσμο που όλοι είναι πολύ απασχολημένοι για να δείξουν προσοχή σε κάποιον άλλο, οι καταναλωτές αισθάνονται ανακούφιση όταν βλέπουν ότι κάποιος τους φροντίζει.

3. Αυξάνουν τις αγορές

Όταν ένας καταναλωτής νιώθει ότι μια εταιρεία ασχολείται μαζί του και φροντίζει για τις ανάγκες του, είναι πιο πιθανό να εμπιστευθεί τις προτάσεις της και να θελήσει να αποκτήσει τα νέα της προϊόντα ή υπηρεσίες.

4. Δημιουργούν εμπιστοσύνη

Οι πιστοί πελάτες είναι σημαντικοί για κάθε επιχείρηση. Όταν οι πελάτες νιώθουν ότι μια εταιρεία τους φροντίζει, είναι πιο πιθανό να μείνουν πιστοί σ' αυτήν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα