Πως δρόμος στην Νέα Πέραμο έγινε χείμαρρος μέσα σε ελάχιστα λεπτά

Δραματική είναι η κατάσταση σε Μάνδρα και Ν. Πέραμο από την κακοκαιρία και την νεροποντή που έπληξε αλλά συνεχίζεται στην περιοχή ενώ ήδη θρηνούμε θύματα χωρίς ακόμα ο κατάλογος των νεκρών να έχει κλείσει

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η εικόνα καταστροφής που εμφανίζουν μετά τη θεομηνία περιοχές στη Δυτική Αττική όπου μέχρι στιγμής καταγράφονται τουλάχιστον επτά θάνατοι.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν τα αίτια της καταστροφής στις

περιοχές, ειδικά του Θριάσιου Πεδίου, και να διακριβωθεί αν προκύπτουν αδικήματα.

Ο κ. Ζαγοραίος ζητά, αν χρειαστεί, να κινηθεί σε βάρος υπαιτίων η αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη και προσαγωγή τους στον εισαγγελέα. Ανάμεσα στα αδικήματα που τίθενται στο στόχαστρο της έρευνας είναι και τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις που επέδρασαν στον σχηματισμό φονικών ορμητικών χειμάρρων εντός των πόλεων που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα Αττικής, μετά τις φονικές πλημμύρες, σύμφωνα τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκο Παπαευσταθίου ο οποίος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , ότι μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο της Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου βρίσκεται, έχουν αναφερθεί έξι θάνατοι και έχουν μεταφερθεί οκτώ τραυματίες. Πρόσθεσε ότι από τους τραυματίες, σοβαρά είναι μία γυναίκα που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Οι σοροί δύο ατόμων, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντοπίστηκαν πριν από λίγο στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου. Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωϊνή νεροποντή στη Νέα Πέραμο.

Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν. Παράλληλα, σκάφη του ΛΣ πραγματοποιούν περιπολίες από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικράτησε από την νεροποντή είναι βίντεο που ανάρτησε κάτοικος της περιοχής στο facebook που δίχνει δρόμο μέσα σε λίγα λεπτά να γίνεται χείμαρρος

Keywords
Τυχαία Θέματα