Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτη στήριξη σε Σκουρλέτη και ενέργειες προς τη διεύρυνση του κόμματος

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά το δεύτερο ημίχρονο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα αλλά και ο τρόπος που θα ακολουθήσει το κόμμα προς την διεύρυνσή του.

Το κλίμα εντός της συνεδρίασης ήταν θετικό καθώς παραμερίστηκαν οι εντάσεις των τελευταίων ημερών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα καλού κλίματος είναι πως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δόθηκε απόλυτη στήριξη στον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, αφού ειπώθηκε «Ο Πάνος Σκουρλέτης είναι

ο γραμματέας του κόμματος και οποιαδήποτε επίθεση στο πρόσωπο του αποτελεί επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν με την αποτίμηση του προέδρου για το εκλογικό αποτέλεσμα και στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διαδικασία ανασυγκρότησης.

Αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες ενέργειες, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να δίνει το στίγμα των προθέσεών του για την επόμενη ημέρα στο κόμμα «με ένα τρόπο θαρραλέο, αποφασιστικό που να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα».

Συγκεκριμένα θα συγκροτηθούν το επόμενο διάστημα τρεις ομάδες εργασίας:

Για την οργανωτική αναβάθμιση και ανασυγκρότηση με βάση και την ψηφιοποίηση του κόμματος.Πολιτική διακήρυξη που θα δίνει το στίγμα και την ταυτότητα στη νέα φάση.Και μια ομάδα που θα δουλέψει σε βάθος χρόνου για να ετοιμάσει το συνέδριο που θα γίνει στις αρχές του νέου χρόνου.

Παράλληλα συζητήθηκε πως θα προχωρήσει στη συνέχεια η διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία εντάσσονται και άλλες προοδευτικές δυνάμεις. «Το αντιμετωπίζουμε ως τομή ανάγκης για οργανωτική αναβάθμιση, απογείωση στην κοινωνία άλλα και συνέχεια γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργήθηκε τώρα αλλά έχει μια μακρά ιστορία», ανέφεραν κομματικές πηγές αναφορικά με την διαδικασία διεύρυνσης.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως στόχος είναι να ενταχθεί στο κόμμα περισσότερος κόσμος, κυρίως από τη νεολαία, που αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια προοδευτικής δύναμη, μια διαδικασία που όπως λένε οι πηγές από το κόμμα δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη.

Επίσης αποφασίσθηκε πως θα διεξαχθεί συνέδριο στις αρχές του νέου χρόνου και συγκεκριμένα στα τέλη Ιανουαρίου, με αρχές Φεβρουαρίου. Ακόμη θα δημιουργηθεί οργανωτική επιτροπή ανασυγκρότησης μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς και μεγάλη καμπάνια για εγγραφή μελών μέχρι το τέλος του χρόνου. Τέλος, φαίνεται πως, δεν τέθηκε από κανέναν μέσα στην Πολιτική Γραμματεία, ούτε από τον Αλέξη Τσίπρα το ενδεχόμενο αλλαγής καταστατικού και της εκλογής προέδρου από τη βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα