Ψήφος αποδήμων: Στη Βουλή η ρύθμιση για την κατάργηση των περιορισμών, στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση

Την ψήφο των αποδήμων καθώς και τις αλλαγές που απαιτούνται, σχολίασαν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης το πρωί της Δευτέρας 12 Απριλίου στο Mega.

O Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στο νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και περιλαμβάνει κάποιους περιορισμούς που δυσκολεύει αρκετούς από τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα φέρει

εντός της ημέρας νέο νομοσχέδιο στη Βουλή, προκειμένου να αρθούν αυτοί οι περιορισμοί.

Ο κ. Ζαχαριάδης από την πλευρά του έκανε λόγο για άθλιο μικροκομματικό παιχνίδι με την ψήφο των αποδήμων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τη διαδικασία και επιθυμεί να ανοίξει την συζήτηση για να κάνει μικροκομματικά παιχνίδια.

«Όπου χρειάζονται βελτιώσεις, βεβαίως και θα γίνουν» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί μπήκαν για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στην Διαρκή Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής η απόφαση αυτή της κυβέρνησης προέκυψε από την τοποθέτηση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη την προηγούμενη εβδομάδα ότι είναι «υποτιμητικοί» και «προσβλητικοί» για τους Έλληνες του εξωτερικού οι ισχύοντες περιορισμοί, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την ρύθμιση με την οποία όπως ισχυρίστηκε η κ Τζάκρη συμφωνεί. Ο κ. Βορίδης προσδιόρισε την έναρξη της συζήτησης στην Βουλή για την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έρθει στη Βουλή και ο εκλογικός νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση.

 

ΚΚΕ: Να σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια

Την ίδια  ώρα, το ΚΚΕ με ανακοίνωση του ψέγει τον χειρισμό του ζητήματος τόσο την Ν.Δ όσο και τον Συριζα χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Θ. Τζάκρη ώς «λαγό» της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

«Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων και τα κριτήρια που αυτό έθετε ψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία πριν ενάμιση χρόνο, αρχικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη και στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών της ΝΔ Μ. Βορίδης, με συνεντεύξεις τους, ανοίγουν θέμα κατάργησης αυτών των κριτηρίων.

Ουσιαστικά η κα Τζάκρη εξελίσσεται σε "λαγό" της ΝΔ και ευρύτερων σχεδιασμών και προκαλεί μια συζήτηση για να αμφισβητηθεί και να αναθεωρηθεί αυτό που τα κόμματά τους πρόσφατα ψήφισαν στη Βουλή. Αν δεν υπάρχει άλλου τύπου συνεννόηση ανάμεσα στις ηγεσίες των κομμάτων τους, ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη... », επισημαίνει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του για την ψήφο των αποδήμων.

«Να σταματήσουν αμέσως τώρα τα πολιτικά παιχνίδια με τους απόδημους, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συμπαιγνία προφανώς του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τσίπρα», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολιτική, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ,politiki, nd – syriza