«Πόλεμος» στον Άλιμο: Αποκαθιστά «αυθαιρεσίες» στο πρώην Όστρια ο δήμαρχος, «μας καταστρέφει» απαντά η επιχείρηση

«Πόλεμος» ξέσπασε στον Άλιμο ανάμεσα στον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη και την εταιρεία που εκμεταλλεύεται το πρώην «Όστρια» που βρίσκεται επί της Λεωφώρου Ποσειδώνος.

Η δημοτική αρχή Κονδύλη μιλά για παρανομίες και αυθαιρεσίες από την πλευρά του γνωστού καταστήματος, που λειτουργεί στην παραλία του Αλίμου, ενώ εμφανίζεται αποφασισμένη να μην κάνει πίσω στις αιτιάσεις της επιχείρησης που διαχειρίζεται το χώρο επί 26 χρόνια.

Από τη μία πλευρά, ο δήμαρχος προχωρά με συνεργεία του Δήμου σε εργασίες

στο χώρο προκειμένου να «αποκατασταθεί» η μορφή των κοινοχρήστων χώρων» και να «απομακρυνθούν τσιμέντα και αυθαίρετες χρήσεις». Κι από την άλλη, η εταιρεία υποστηρίζει ότι από «το καλοκαίρι του 2022 ο Δήμος Αλίμου, δια του δημάρχου και εκπροσώπου αυτού Ανδρέα Κονδύλη, ξεκίνησε να επιδίδεται σε έναν ανηλεή πόλεμο εναντίον μας, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα και μεθόδους, μετερχόμενος κάθε μέσο επιδιώκοντας να μας εκδιώξει από το μίσθιο ακίνητο στην παραλιακή ζώνη του Αλίμου, εκδίδοντας συνεχώς σε βάρος μας παράνομες και καταχρηστικές πράξεις και αποφάσεις και προβαίνοντας σε
αυθαίρετες, καταχρηστικές και μη νόμιμες ενέργειες».

Μάλιστα, η επιχείρηση έχει στραφεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου, ο οποίος απαντά ότι «προστατεύουμε και διεκδικούμε τα συμφέροντα του Δήμου και του πολίτη, και δεν κάνουμε πίσω ούτε εκατοστό!».

Φωτο: notia.gr

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη:

«Μέσα στο πολύ δυσάρεστο και βαρύ κλίμα των ημερών, είμαστε αναγκασμένοι να ασχολούμαστε και με δυσάρεστα ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα της πόλης μας. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούμε εργασίες στο παραλιακό μέτωπο του Αλίμου, σε χώρους του Δήμου μας, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τη μορφή των κοινοχρήστων χώρων, να απομακρύνουμε τσιμέντα και αυθαίρετες χρήσεις, να φυτέψουμε πράσινο και εν γένει να διαμορφώσουμε την παραλία μας με τρόπο που να εξυπηρετεί τους πολίτες, την καλαισθησία, τη λειτουργικότητα και την ποιότητα της ζωής τους.

»Η προστασία της νομιμότητας και των δικαιωμάτων του Δήμου μας, η ανάδειξη του κοινοχρήστου χαρακτήρα της παραλιακής ζώνης, η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και της κοινωνίας, αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση και καθήκον της Δημοτικής Αρχής. Αυτό, φυσικά, έχει δυσαρεστήσει ορισμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία εξακολουθούν να νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στην παραλιακή ζώνη. Αποκορύφωμα του μένους και της απελπισίας τους, είναι να προβαίνουν σε πρωτόγνωρες, απερίγραπτες και ανεπίτρεπτες ενέργειες.

»Από το περασμένο Σάββατο, οι εκπρόσωποι ενός παραλιακού καταστήματος προσπαθούν να εμποδίσουν τα συνεργεία του Δήμου να κάνουν τη δουλειά τους, φθάνοντας μέχρι του σημείου να καταθέσουν μηνύσεις σε βάρος προσωπικά του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και Δημοτικών Υπαλλήλων, ζητώντας μάλιστα να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου (!!!), επειδή ο Δήμος κάνει εργασίες σε δικό του, δημοτικό χώρο!!! Έχει, πράγματι, χαθεί το μέτρο και η κοινή λογική σε ορισμένες πτυχές της λειτουργίας της κοινωνίας μας. Ορισμένοι νομίζουν ότι η θρασύτητα και η κατάχρηση των θεσμών (π.χ. της Δικαιοσύνης) μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο για την επίτευξη άνομων στόχων.

»Απέναντι σε όλα αυτά τα συμφέροντα, μικρά και μεγάλα, που ελπίζουν ότι θα “επιβάλλουν” τον νόμο τους στην παραλιακή ζώνη, που προσπαθούν να “επιβάλλουν” τη βούλησή τους στη Δημοτική Αρχή και συνολικά στην κοινωνία μας, η απάντησή μας ήταν και παραμένει πάντοτε η ίδια: προστατεύουμε και διεκδικούμε τα συμφέροντα του Δήμου και του πολίτη, και δεν κάνουμε πίσω ούτε εκατοστό!! Δεν πτοούμαστε από φαιδρότητες και ‘τερτίπια’ και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των πολιτών και της πόλης μας. Περισσότερα, όταν περάσουν οι σκληρές μέρες του πένθους και της θλίψης που μας βαραίνει όλους…».

Φωτο: notia.gr

Τι απαντά η επιχείρηση

Στον αντίποδα, μέσω του δικηγόρου της, η εταιρεία «ΑΛΙΜΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΕ» η οποία νομίμως εκμεταλλεύεται το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τον τίτλο «PENARRUBIA» (πρώην «ΟΣΤΡΙΑ»), υπογραμμίζει ότι από το 1996 δυνάμει σχετικής νόμιμης και ισχύουσας σύμβασης, λειτουργεί και εκμεταλλεύεται την επιχείρηση και βάσει των όρων της σχετικής σύμβασης, είναι υπεύθυνη και μεριμνά για την συντήρηση, φύλαξη και καθαριότητα όλης της έκτασης 45 στρεμμάτων περίπου, καταβάλλοντας μάλιστα ετησίως για τις απαραίτητες δαπάνες συντήρησης ποσό που αγγίζει και ορισμένες φορές ξεπερνά τα 120.000 ευρώ.

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Η εταιρεία μας με γνώμονα την απρόσκοπτη και αποδοτικότερη λειτουργία του παραπάνω καταστήματος (‘’ΟΣΤΡΙΑ’’ και νυν ‘’PENARRUBIA’’) αλλά και την αρτιότερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της παραλιακής ζώνης έχει προβεί στις κάτωθι νόμιμες ενέργειες: α) δυνάμει σύμβασης που έχει καταρτίσει με την εταιρεία ‘’ΕΤΑΔ Α.Ε’’ μισθώνει τον έμπροσθεν του καταστήματος, χώρο του αιγιαλού και της παραλίας για την τοποθέτηση καθισμάτων και ομπρελών, ενώ β) δυνάμει ετησίων παραχωρήσεων και κατόπιν της καταβολής στο Δήμο Αλίμου των αναλογούντων και ιδιαιτέρως υψηλών τελών, μισθώνει και χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της
επιχείρησής της και επιπλέον υπαίθριο χώρο για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

»Από την έναρξη σχεδόν της λειτουργίας της επιχείρησής μας, έμπροσθεν αυτής, έχει διαμορφωθεί ανοικτός υπαίθριος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών της παραλιακής ζώνης και του καταστήματός με την έγγραφη και επομένως αναμφισβήτητη συναίνεση του Δήμου Αλίμου, δια του Δημάρχου και νομίμου εκπροσώπου αυτού Ανδρέα Κονδύλη. Η εταιρεία μας φροντίζει για την καθαριότητα και συντήρηση του εν λόγω χώρου και την στάθμευση των οχημάτων σ’ αυτό. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω χώρος εξυπηρετεί όλους τους επισκέπτες της παραλιακής ζώνης και όχι μόνο τους πελάτες του καταστήματός μας.

»Διανύοντας πλέον τον 26 ο χρόνο λειτουργίας της επιχείρησης μας, ουδέποτε ήρθαμε αντιμέτωποι με προβλήματα και αντιδικίες, μέχρι που αιφνιδίως το καλοκαίρι του 2022 ο Δήμος Αλίμου, δια του δημάρχου και εκπροσώπου αυτού Ανδρέα Κονδύλη, ξεκίνησε να επιδίδεται σε έναν ανηλεή πόλεμο εναντίον μας, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα και μεθόδους, μετερχόμενος κάθε μέσο επιδιώκοντας να μας εκδιώξει από το μίσθιο ακίνητο στην παραλιακή ζώνη του
Αλίμου, εκδίδοντας συνεχώς σε βάρος μας παράνομες και καταχρηστικές πράξεις και αποφάσεις και προβαίνοντας σε αυθαίρετες, καταχρηστικές και μη νόμιμες ενέργειες.

»Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Στο πλαίσιο του ανωτέρω, με μαεστρία ενορχηστρωμένου σχεδίου του, ο Δήμος Αλίμου, κατ΄ εντολή του Δημάρχου του, με τις παράνομες και αυθαίρετες (χωρίς πολεοδομική άδεια κλπ) εργασίες του, προέβη από το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, στον αποκλεισμό της πρόσβασης στο κατάστημα μας με με μοναδικό σκοπό να προκαλέσει πλείστα όσα προβλήματα και να διακόψει την λειτουργία του καταστήματός μας. Έχει δε τοποθετήσει στο χώρο στάθμευσης έμπροσθεν αυτού, πάσης φύσεως μηχανήματα, οχήματα, μεγάλους κάδους, Containers και εκσκαφέα (μπουλντόζα), ενώ ξεκίνησε εργασίες, τις οποίες και συνέχισε χθες 7 Μαρτίου 2023, στη νότια πλευρά του καταστήματος (προς την παραλία) και περιμετρικά αυτού, προβαίνοντας σε αποξήλωση (καταστροφή) των εγκαταστάσεων και κινητών πραγμάτων που υπήρχαν στο χώρο και σε σπάσιμο – αποξήλωση των πλακόστρωτων, κρασπέδων κλπ ακόμη και στην καταστροφή κινητών πραγμάτων – εξοπλισμού της επιχείρησής μας.

»Οι ενέργειες αυτές ουδεμία σχέση έχουν ή δύνανται να έχουν με την προάσπιση της νομιμότητας, της ευταξίας και των συμφερόντων του Δήμου Αλίμου, από τον οποίο οι εταιρείες του ομίλου μας μισθώνουν τον χώρο και στον οποίο καταβάλλουμε το συμφωνηθέν μίσθωμα και τέλη. Αντιθέτως, αποτελούν ενέργειες έωλες, παράνομες και καταχρηστικές, με αποκλειστικό σκοπό την καταστροφή της επιχείρησης μας και των εργαζομένων της. Η εντολή για την εκτέλεση των παραπάνω παράνομων και αυθαίρετων εργασιών και καταστροφών, δόθηκε από τον Δήμαρχο Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος μάλιστα ήταν όλες τις ημέρες παρών στο χώρο για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την πρόοδο των
παράνομων ενεργειών, οι οποίες καταφανώς εντάσσονται στο πλαίσιο της προαναφερόμενης επιδίωξης και στόχο έχουν την παύση λειτουργίας της επιχείρησής μας και την οικονομική μας εξόντωση και την αποχώρησή μας από το μίσθιο και την παραλιακή ζώνη, η οποία καταδικάζει σε ανεργία τους 100 περίπου εργαζόμενους μας».

#ΑΛΙΜΟΣ #ΔΗΜΑΡΧΟΣ_ΑΛΙΜΟΥ #ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ #ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ_ΚΕΝΤΡΟ #ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Άλιμο, Αποκαθιστά, Όστρια,polemos, alimo, apokathista, ostria