Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 816 άμαχοι σκοτώθηκαν, πάνω από 1.300 οι τραυματίες σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Tουλάχιστον 816 άμαχοι σκοτώθηκαν και 1.333 τραυματίστηκαν στην πόλεμο στην Ουκρανία, από το ξεκίνημα των συγκρούσεων (24/2) έως τις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ειδικότερα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα (OHCHR) ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 816 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 1.333 τραυματίστηκαν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters

που επικαλείται στοιχεία του OHCHR, τα περισσότερα θύματα προκλήθηκαν από εκρήξεις όπλων, όπως οβίδες πυροβολικού και ρουκέτες, καθώς και από πυραύλους και αεροπορικά πλήγματα,.

Ο πραγματικός απολογισμός θεωρείται ότι είναι σημαντικά υψηλότερος καθώς η OHCHR, που έχει μεγάλη ομάδα παρατηρητών στη χώρα, δεν έχει καταφέρει να εξακριβώσει τις αναφορές περί θυμάτων από πόλεις που έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα, όπως η Μαριούπολη.

Η Ελλάδα θα ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης

Στον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου της Μαριούπολης από τους Ρώσους αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις δηλώσεις του μετά την τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Ο Κυριάκος Μητσκτάκης αναφέρθηκε στους ελληνικούς δεσμούς με τη συγκεκριμένη ουκρανική πόλη, μιλώντας για τους περισσότερους από 100.000 Έλληνες που κατοικούν στην περιοχή.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε μάλιστα πως το ελληνικό κράτος θα αναλάβει να ανακατασκευάσει με δικά της έξοδα το μαιευτήριο της Μαριούπολης που βομβάρδισαν πριν λίγες ημέρες οι Ρώσοι. Οι ίδιοι μάλιστα και οι φίλα προσκείμενες σε εκείνους πηγές ισχυρίζονταν πως το μαιευτήριο ήταν άδειο και πως εκεί είχαν βρει καταφύγιο μονάδες του ουκρανικού στρατού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ουκρανία, Τουλάχιστον 816, 1 300, ΟΗΕ,polemos, oukrania, toulachiston 816, 1 300, oie