Άρειος Πάγος: Επιστρέφει στην φυλακή ο Κορκονέας - Έγινε δεκτή η αναίρεση για το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου»

Με ομόφωνη απόφαση έγινε δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επί της απόφασης που αναγνώρισε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου»

Αναιρέθηκε - καθώς δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη - η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που αναγνώριζε στον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου την ελαφρυντική περίσταση του «σύννομου βίου».

Κατά συνέπεια αναιρείται κι η απόφαση ως προς το κεφάλαιο της ποινής, με την υπόθεση να παραπέμπεται τώρα για νέα συζήτηση στο ίδιο δικαστήριο

- συγκροτούμενο από διαφορετικού δικαστές και ενόρκους από εκείνους που δίκασαν προηγουμένως.

Αυτο πρακτικά σημαίνει πως δυόμισι χρόνια μετά την αποφυλάκισή του, ο Κορκονέας θα οδηγηθεί και πάλι στη φυλακή, τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστεί το συγκεκριμένο μέρος της υποθέσης.

Υπενθυμίζεται, ότι με την χορήγηση του ελαφρυντικού ο Κορκονέας αποφυλακίστηκε, καθώς η ποινή του «έπεσε» στα 13 έτη κάθειρξης.

Ο πρώην ειδικός φρουρός είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκε ο ευνοϊκός υπολογισμός της εργασίας που παρείχε μέσα στις φυλακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρειος Πάγος, Επιστρέφει, Κορκονέας - Έγινε,areios pagos, epistrefei, korkoneas - egine