Πολάκης: Έκανα τρεις απόπειρες να κόψω το κάπνισμα και το ξαναξεκινούσα λόγω δουλειάς

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγειας, Παύλος Πολάκης βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο αυτή την φορά με εξομολογητικό ύφος δικαιολογεί την συστηματική καταπάτηση του αντικαπνιστικού νόμου από μέρους του.

Υποστήριξε ακόμη ότι προσπάθησε τρεις φορές να κόψει το κάπνισμα χωρίς αποτέλεσμα καθώς έβρισκε στο τσιγάρο διέξοδο από την στρεσογόνα διαδικασία των χειρουργείων. Ωστόσο κανείς δεν κάνει κριτική στον κ. Πολάκη για το γεγονός ότι είναι καπνιστής, αλλά για την επιλογή του να καπνίζει σε χώρους που απαγορεύεται

και υπο την παρουσία μη καπνιστών.

«Υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων, χειρουργών, που λόγω τρόπου δουλειάς και του στρες ξεθύμαναν εκεί. Εγώ το είχα κόψει 3 φορές και το ξεκίνησα με τον ίδιο τρόπο. Βράδυ μετά από πάρα πολύ βαρύ χειρουργείο που είχα μέσα στη ΜΕΘ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και σε νομοσχέδιο για την Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών.

Απαντώντας δε στις επικρίσεις του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, υποστήριξε ότι δεν απαιτείται η αλλαγή του νόμου για να μην καπνίζει κάποιους. Ο κ. Πολάκης είπε ότι για την μείωση του καπνίσματος απαιτείται μία εκστρατεία στις μικρές ηλικίες σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Αν δεν υπάρξει παρέμβαση στις μικρές ηλικίες, δεν θα αλλάξουν οι γενιές. Δεν αλλάζουν συνήθειες με άνωθεν επιβολή μόνο».

«Είναι προφανές το στήσιμο που έχει γίνει με το γεγονός ότι καπνίζω. Έχω απόλυτη γνώση τι βλάβη μου προκαλεί, και έχω απόλυτη πεποίθηση ότι, όπως έκανα άλλες επιλογές στη ζωή μου, έρχεται η ώρα που θα κάνω και αυτή...», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Κανείς νομίζω δεν έχει διαφορετική γνώμη, ότι εκείνο που θα αλλάξει τα πράγματα είναι μια τεράστια εκστρατεία, στις μικρές ηλικίες. Αυτό είναι το σημείο τομή, το σημείο καμπή».

Συνηγορώντας και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανέφερε «Να μη λέμε όμως ότι δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος στην Ελλάδα επειδή καπνίζει ο Πολάκης. Οφείλουμε να υπάρξει ένα μεγάλο, ισχυρό και ενωτικό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο που θα απαιτήσει τη σταδιακή εφαρμογή του, αλλά να βγαίνει ο κ. Μητσοτάκης και να λέει ότι μόλις βγει θα κοπεί το τσιγάρο στην Ελλάδα, να θυμίσω υπάρχουν τεράστια πανό από το 2009 ότι «Η Ελλάδα κόβει το τσιγάρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα