Μάχη των ΙΕΚ: Το ΑΚΜΗ στα dikaiologitika.gr - Παράνομη η άδεια δόμησης στο κτίριο του ΟΜΗΡΟΣ το λόγο έχει ο εισαγγελέας

Την δική τους θέση καταγράφει με επιστολή που έστειλε στο dikaiologitika. gr το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σχετικά με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει για την λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε κτίριο στη Λάρισα.

Διαστάσεις μάχης παίρνει η υπόθεση των δύο μεγάλων ΙΕΚ που αποφάσισαν να επεκτείνουν

τις δραστηριότητές τους στην πόλη της Λάρισας, όπως αποκαλύψαμε με χθεσινό ρεπορτάζ. Αιτία της μάχης είναι το κτίριο που θα χρησιμοποιήσει το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στο κέντρο της πόλης και στο οποίο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά τον περασμένο Μάρτιο.

Στο ρεπορτάζ τα dikaiologitika.gr αναφέρθηκαν στον περίεργο ρόλο των διορισμένων στο υπουργείο Παιδείας, αφενός του γενικού γραμματέα Παυσανία Παπαγεωργίου και αφετέρου της διευθύνουσας συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ Ελένης Γιαννακοπούλου για την κωλυσιεργία να λάβουν απόφαση επί του αιτήματος αδείας του ΙΕΚ εφόσον υπάρχουν όλα τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ απαντώντας στο δημοσίευμα σε οτι αφορά την δική του εμπλοκή επισημαίνει , αναφέροντας όλα τα τεχνικά σημεία που ενδιαφέρουν, οτι οι άδειες χρήσης δόθηκαν παρανόμως από τις πολεοδομικές αρχές. Τα dikaiologitika.gr δημοσιεύουν αυτούσια την επιστολή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και προσθέτουν ένα μόνο σχόλιο σε οτι αφορά τις αιτιάσεις περί παρουσίασης των απόψεων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, καθώς η δημοσιογραφική έρευνα εστιάζει στον ρόλο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και όχι σε επιχειρηματικές διενέξεις.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Το σχόλιο του dikaiologitika.gr

Για τις αναφορές σχετικά με το δημοσίευμα. Το ενδιαφέρον μας προφανώς εστιάζεται αποκλειστικά στην ασφάλεια παιδιών της Λάρισας που θα μπουν σε ένα εκπαιδευτήριο και στον ρόλο του υπουργείου και τις αποφάσεις που καλείται να λάβει με βάση τα στοιχεία που λαμβάνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα υπόλοιπα είναι αντικείμενο της οφθαλμοφανούς διαμάχης επιχειρηματικών συμφερόντων των δύο ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στη Λάρισα.

Keywords
Τυχαία Θέματα