Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας - Πώς συστήνεται μέσα από το facebook (pics)

Νικητής στο δήμο Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανατρέποντας ολά τα δεδομένα. Επικράτησε του Νίκου Ταχιάου και εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 66,76%. Ποιος είναι λοιπόν ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας;

O Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι αυτοδιοικητικός, πρώην Αντιδήμαρχος επί εποχής Γιάννη Μπουτάρη και υπήρξε υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία

στις εκλογές του 2015. Η συνεργασία του Κωνσταντίνου Ζέρβα όμως με τον με τον Γιάννη Μπουτάρη ήταν προβληματική με αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας να αποχωρήσει και να μείνει ανεξάρτητος.

Τότε είχε δηλώσει ότι: «Μία παράταξη πολυσυλλεκτική, συνθετική, που προήλθε από την κοινωνία των πολιτών έγινε αρχηγική όπου ο λόγος του ηγέτη είναι κανόνας και σε όποιον δεν αρέσει να σηκώνεται να φεύγει».

Παιδί μια αστικής οικογένειας της συμπρωτεύουσας, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι γιος του πολιτικού μηχανικού Βασίλειου Ζέρβα, προέδρου του ΠΑΟΚ που πρωτοστάτησε στις εργασίες για το γήπεδο της Τούμπας την δεκαετία του 1960. Πολιτικός Μηχανικός κι ο ίδιος και φυσικά δηλωμένος «παοκτζής».

Ο λογαριασμός του στο facebook είναι ενεργός και ανανεώνεται συνεχώς με νέες αναρτήσεις, που αφορούν κυρίως τη δράση του στη Θεσσαλονίκη.

Με σύγχρονο πολιτικό λόγο και σαφές όραμα για τη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την πόλη. «Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο» λέει συχνά πυκνά και προγραμματίζει πολλές παρεμβάσεις σε κάθε διαμέρισμα της πόλης. Προεξάρχουσα θέση στην πρότασή του έχει η ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους διότι «δεν μπορεί η κεντρικότερη πλατεία της πόλης να είναι σε μαύρο χάλι. Η Αριστοτέλους θα γίνει ένα τοπόσημο όπως σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη».

Άνετος, σύγχρονος, τελειομανής και εργατικός, με κοινωνικό προφίλ – έχοντας δώσει αγώνα για τους εργαζόμενους του δήμου, διεκδίκησε και πήρε το δήμο απέναντι στο Νίκο Ταχιάο, τον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, δεν λείπουν και οι αναρτήσεις από προσωπικές στιγμές, με χαλαρό ύφος με φίλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα