Ποιος είναι ο 19χρονος που σκόρπισε το θάνατο στο σχολείο της Φλόριντα;

Οι ΗΠΑ έχουν συγκλονιστεί από την επίθεση του 19χρονου μακελάρη που στέρησε τη ζωή 17 ανθρώπων. Το μακελειό διαπράχθηκε την Τετάρτη, λίγη ώρα πριν ολοκληρωθούν τα τελευταία μαθήματα στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην Πάρκλαντ

Οι ΗΠΑ έχουν συγκλονιστεί από την επίθεση του 19χρονου μακελάρη που στέρησε τη ζωή 17 ανθρώπων. Το μακελειό διαπράχθηκε την Τετάρτη, λίγη ώρα πριν ολοκληρωθούν τα τελευταία μαθήματα στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην Πάρκλαντ, μια πόλη

με περίπου 30.000 κατοίκους. Ο δράστης σκόρπισε το θάνατο στο πρώην σχολείο του με ένα ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15.

Τί γνωρίζουμε για τον 19χρονο

Σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για τον Nikolas Cruz ο οποίος στο παρελθόν φοιτούσε στο συγκεκριμένο λύκειο και είχε αποβληθεί από αυτό. Η αποβολή του οφειλόταν στην κακή διαγωγή του, ενώ η προβληματική συμπεριφορά του διαφαίνεται και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του που περιέχουν μηνύματα μίσους. Φωτογραφίες που δεν έχουν επαληθευτεί ακόμη δείχνουν τον Nikolas Cruz να κρατάει πυροβόλα όπλα, μαχαίρια και να έχει συλλογή από όπλα πάμω στο κρεβάτι του.

Ένας φοιτητής που διέφυγε από την επίθεση της Τετάρτης, ο Ντάνιελ Χουρφάνο, δήλωσε στο AP ότι αναγνώρισε τον Κρουζ από μια φωτογραφία Instagram όπου έβαζε με ένα όπλο μπροστά στο πρόσωπό του.

Ακόμη, ένας 17χρονος νεαρός, που ονομάζεται Dakota Mentcher, ανέφερε στο AP ότι ο Cruz είχε κάνει αναρτήσεις στο Instagram για τη θανάτωση των ζώων.

Σύμφωνα με το ABC o Nikolas Cruz υιοθετήθηκε από τους Lynda και Roger Cruz όταν ήταν βρέφος. Σύμφωνα με την Kathie Blaine, ξαδέρφη της θετής μητέρας του Cruz που ζει στη Νέα Υόρκη, η Lynda πέθανε από γρίπη τον Νοέμβριο, ενώ ο θετός πατέρας του Cruz πέθανε πριν από 13 χρόνια από καρδιακή προσβολή.

Συνταξιούχος γειτόνισσα που ζει στην πρώην γειτονιά της οικογένειας Cruz στο Πάρκλαντ, δήλωσε στους New York Times: «ο Νικόλας έχει προβλήματα συμπεριφοράς, νομίζω, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν βίαιος».

Keywords
Τυχαία Θέματα