Σφαγή με 17 νεκρούς και 50 τραυματίες σε σχολείο στη Φλόριντα [pic+vid]

Κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες από πρόθεση απήγγειλαν οι αρχές στον 19χρονο μακελάρη της Φλόριντας Νίκολας Κρουζ, ο οποίος φέρεται να διέπραξε μία από τις χειρότερες ένοπλες επιθέσεις που εκτυλίχθηκαν ποτέ σε αμερικανικό σχολείο, αναφέρεται σε ένα δικαστικό έγγραφο.

Δεκαεπτά μαθητές και ενήλικες σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από την επίθεση με βροχή πυροβολισμών που εξαπέλυσε 19χρονος σε σχολείο της πόλης Πάρκλαντ, 70 χλμ. βορείως του Μαϊάμι, στην ανατολική Φλόριντα, την ώρα που ολοκληρωνόταν το ωράριο των μαθημάτων, στις

14.30 τοπική, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Μπρόουαρντ

Οπως ανέφερε ο σερίφης Σκοτ Ισραελ, 12 άτομα πέθαναν εντός του σχολικού κτιρίου, τρία στον εξωτερικό χώρο, ενώ δύο ακόμα κατέληξαν μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ερευνά εάν ο μακελάρης, ο οποίος φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα και είχε βόμβες καπνού, ενεργοποίησε τον συναγερμό για την πυρκαγιά προκειμένου να προκαλέσει χάος, να βγάλει τους μαθητές στους διαδρόμους και να καταφέρει όσον το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες.

Ο δράστης Νίκολαους Κρουζ που σκόρπισε τον θάνατο στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas, στο οποίο σπουδάζουν περίπου 3.300 άτομα, ήταν πρώην μαθητής του και είχε αποβληθεί εξαιτίας διάφορων πειθαρχικών παραπτωμάτων. Συνελήφθη από τους αστυνομικούς χωρίς να προβάλει αντίσταση. Ο Κρουζ, ο οποίος είχε αποβληθεί από το σχολείο λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς, επέστρεψε κρατώντας ένα τουφέκι καθώς και καπνογόνα για να σκοτώσει του συμμαθητές του και τους δασκάλους του.

Ο Κρουζ, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998 είχε γεμίσει τα social media του με μηνύματα μίσους, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του, όμως κανείς δεν είχε αποτανθεί στην αστυνομία για να προλάβει το κακό.

Την Τετάρτη ενεργοποίησε τον συναγερμό φωτιάς, ώστε να προκαλέσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων και όταν οι μαθητές έντρομοι βγήκαν από τις αίθουσές τους, φορώντας αντιασφυκιογόνα μάσκα και κρατώντας χειροβομβίδες, άνοιξε πυρ εναντίον τους.

Ο νεαρός συνελήφθη λίγη ώρα μετά το μακελειό στην κοντινή κοινότητα Κόραλ Σπρινγκς και σύμφωνα με τον σερίφη της πόλης, σκόρπισε το θάνατο στο πρώην σχολείο του με ένα ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15, το οποίο, όπως είπε είναι πολύ εύκολο να αγοράσει ο οποιοσδήποτε στο μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ.

{https://twitter.com/MikeKAPPKVEW/status/963917794206146560}

Οι ριπές από το όπλο και τα ουρλιαχτά μεταφέρουν τη φρίκη που έζησαν τα παιδιά, ενώ στο βίντεο διακρίνεται και κάποιος να κείτεται νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.

{https://twitter.com/CBS12/status/963868643019902981}

«Όλη η τάξη κρύφτηκε μέσα σε μια μικρή ντουλάπα», δήλωσε στο CBS Miami μια μαθήτρια.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα, από δεκάδες μαθητές που έβγαιναν από το σχολείο με τα χέρια ψηλά και σταυρωμένα πίσω από το κεφάλι τους.

{https://twitter.com/errolbarnett/status/963886393767485441}

«Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων στην τρομερή ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση στο Twitter. «Κανένα παιδί, δάσκαλος, ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να νιώθει ανασφαλής σε ένα αμερικανικό σχολείο», πρόσθεσε.

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/963878055969198080}

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/963879275324760070}

Keywords
Τυχαία Θέματα