Ποια ηχηρά ονόματα «δείχνει» η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τις υπερτιμολογήσεις των εξετάσεων

Αντιπαράθεση κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Το πόρισμα που συνέταξε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία «δείχνει» τον πρώην υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μ. Σαλμά για υπερτιμολογήσεις των εξετάσεων σε αρθροσκοπήσεις και ζητά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης από την δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, έκανε λόγο

για «μεθοδεύσεις» από φορείς, υπολογίζοντας την ζημιά που υπέστει το ελληνικό δημόσιο σε 826.000 ευρω. Επίσης, τόνισε πως το πόρισμα ζητά περαιτέρω διερεύνηση για τον τρόπο κοστολόγησης των αρθροσκοπήσεων, την επιστροφή των χρημάτων και την αναζήτησή τωνκεφαλαίων όλων των μετόχων εταιριών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. «Η υπόθεση αυτή αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη πως το κράτος λειτουργούσε ως φέουδο στην προηγούμενη κυβερνηση» συμπλήρωσε ο Θανασης Παπαχριστοπουλος απο τους ΑΝΕΛ.

Ο Γιάννης Κεφαλογιαννης από τη ΝΔ, υποστήριξε πως ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες θα πρέπει να διερευνηθούν στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 και το 2916, όταν πραγματοποιήθηκαν οι διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις. «Ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν στον κ. Ξανθό, τον κ. Κουρουμπλή και στον κ. Πολλακη» τόνισε.

Η Ευη Χριστοφιλόπουλου από την Δημοκρατική Συμοαραταξη συμφώνησε με την κυβερνητική πλειοψηφία πως θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση απο την δικαιοσύνη υπό τον όρο ομως να συμπεριληφθεί και η περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην δικαστική έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα