«Μπλόκαρε» η πλειοψηφία το αίτημα να κληθούν προς ακρόαση φορείς πυρόπληκτων περιοχών

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία «μπλόκαρε» το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να κληθούν προς ακρόαση στην Βουλή φορείς πυρόπληκτων περιοχών.

Με την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την κύρωση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης των πυρόπληκτων περιοχών ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου ζήτησε να γίνει συμπληρωματική συνεδρίαση και να κληθούν προς ακρόαση

στη Βουλή φορείς Πυρόπληκτων περιοχών.

Με το αίτημα του συντάχθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Ωστόσο ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μπγιάλας απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευση υποστηρίζοντας πως δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής αυτή η διαδικασία και ότι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου κυρώνονται σε μια μόνο συνεδρίαση. «Οι φορείς καλούνται σε μία νομοθετήσει για να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους και τις παρατηρήσεις τους στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου εδώ δεν έχουμε κάτι τέτοιο και γι’ αυτό νομίζω δε χρειάζεται να πάμε σε δεύτερη συνεδρίαση» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα