«Πληγή» οι ενεργειακοί «τουρίστες» για το ρεύμα

Το 1 δισ. ευρώ έφτασαν οι ανεξόφλητες οφειλες στους λογαριασμούς ρεύματος τους τελευταίους μήνες, λόγω μετακίνησεις σε άλλο πάροχο, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μην εξοφλούν τον προηγούμενο.

Οι λεγόμενοι «ενεργειακοί τουρίστες» μετακινούνται από πάροχο σε πάροχο, με κίνητρο όχι την φθηνότερη κιλοβατώρα αλλά το να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Από τον προηγούμενο Αύγουστο όταν η κυβέρνηση καθιέρωσε την τιμολόγηση του ρεύματος ανά μήνα και μαζί τη δυνατότητα των καταναλωτών να αλλάζουν πάροχο, ακόμα και αν δεν έχουν εξοφλήσει τον λογαριασμό τους, οι ανεξόφλητες οφειλές

των παρόχων διπλασιάστηκαν και εκτινάχθηκαν στο 1 δισ. ευρώ.

Ο υπολογισμός ανήκει στον Γενικό Διευθυντή της «Φυσικό Αέριο» και πρόεδρο του ΕΣΠΕΝ (Συνδέσμου των Εταιρειών Προμήθειας Ενέργειας) Γιάννη Μητρόπουλο, που έκανε λόγο για «πληγή» της λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού που δεν αναμένεται να κλείσει στο άμεσο μέλλον. Ο ίδιος τόνισε ότι στην εταιρεία που διευθύνει το 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προέρχεται από «ενεργειακούς τουρίστες», κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η εν λόγω πρακτική έχει διπλασιάσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

#ΡΕΥΜΑ #ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ #ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πληγή,pligi