Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Αυξάνονται οι καταγγελίες, στο μικροσκόπιο τουλάχιστον 10 εμβολιαστικά κέντρα

Αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες για άτομα που επιλέγουν να αποκτήσουν ψευδές θετικό τεστ κορονοϊού ή ένα πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τα τελευταία 24ωρα, οι αρμόδιοι «ξεσκονίζουν» καταγγελίες και ύποπτες συμπτώσεις για εμβολιαστικά κέντρα, μετά και τις αποκαλύψεις για το Κέντρο Υγείας Παλαμά με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Για παράδειγμα στον Έβρο, σε περιφερειακό εμβολιαστικό κέντρο, τον Ιούλιο είχαν εμβολιαστεί 150 πολίτες και τον Αύγουστο περίπου 350, ενώ στην Ήπειρο, οι

νυχτερινοί εμβολιασμοί σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο, αυξήθηκαν κατά 200%.

Εξάλλου, στην Στερεά Ελλάδα παρατηρήθηκαν αλλαγές σε ταχυδρομικούς κώδικες πολιτών που προκαλούν ερωτήματα, με δεκάδες πολίτες να «μετακομίζουν» χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους για να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, οι αρμόδιες αρχές έχουν εντοπίσει περιπτώσεις υγειονομικών που ξεπέρασαν κατά πολύ τον μέσο όρο εμβολιασμών που διενεργούσαν καθημερινά και κυρίως νυχτερινές ώρες, λίγο πριν το κλείσιμο των εμβολιαστικών κέντρων.

Συνολικά, είναι τουλάχιστον 10 τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας σε Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Έβρο, Θεσσαλία, Θράκη και Μακεδονία τα οποία έχουν μπει στο μικροσκόπιο.

Από τις καταγγελίες που φτάνουν στους αρμόδιους τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται ότι είναι πλέον περισσότεροι αυτοί που δεν «διαλέγουν» το πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά ένα ψευδώς θετικό τεστ κορονοϊού.

Για τους υγειονομικούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, το πιστοποιητικό νόσησης μεταφράζεται παράλληλα σε εξάμηνη παράταση εργασίας.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να απαιτείται και δεύτερο θετικό τεστ κορονοϊού για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, με το δεύτερο τεστ να γίνεται σε δημόσια δομή του συστήματος Υγείας, ανεξάρτητα από το πού έχει γίνει το πρώτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλαστά, Αυξάνονται,plasta, afxanontai