Πικρές αλήθειες από Παπανικολάου για τις φωτιές: «Πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι ώστε να μη βλέπουμε μανάδες να κλαίνε τα παιδιά τους»

Συγκλονιστικός ήταν ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας για τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα: «Πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι, οι αρμόδιοι φορείς να δράσουν, ώστε να μη βλέπουμε μανάδες να κλαίνε τα παιδιά τους επειδή έπεσε ένα αεροπλάνο ή γιαγιάδες να ξεσπιτώνονται».

Ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών Κώστας Παπανικολάου, μιλώντας εν όψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, αναφέρθηκε στις καταστροφικές φωτιές. «Δυστυχώς με ενοχλεί όλο αυτό που το έχουμε συνηθίσει, η ωμότητα αυτής της κατάστασης», ανέφερε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού

και συνέχισε: «Πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι, οι αρμόδιοι φορείς να δράσουν, ώστε να μη βλέπουμε μανάδες να κλαίνε τα παιδιά τους επειδή έπεσε ένα αεροπλάνο ή γιαγιάδες να ξεσπιτώνονται. Στα λόγια είμαστε όλοι καλοί, το θέμα είναι να κάνουμε πράξεις».

Λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ 2023, ο Κώστας Παπανικολάου συγκλόνισε με τις δηλώσεις του για τις πυρκαγιές και έστειλε το μήνυμα πως όλοι πρέπει να προσπαθήσουν για να βρεθούν λύσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγος της Εθνικής είπε: «Θα πρέπει να παρέχουμε στήριξη στους ανθρώπους που παλεύουν να σώσουν ζωές και το βιός μιας ολόκληρης ζωής. Δυστυχώς με ενοχλεί όλο αυτό που το έχουμε συνηθίσει, η ωμότητα αυτής της κατάστασης. Πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι, οι αρμόδιοι φορείς να δράσουν, ώστε να μη βλέπουμε μανάδες να κλαίνε τα παιδιά τους επειδή έπεσε ένα αεροπλάνο ή γιαγιάδες να ξεσπιτώνονται. Στα λόγια είμαστε όλοι καλοί, το θέμα είναι να κάνουμε πράξεις. Η πρόληψη είναι αναγκαία».

Συνεχίζοντας, αναφορικά με τους αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μεταξύ άλλων τόνισε:

- «Δεν είμαστε στο 100%, δεν θα μπορούσαμε με είκοσι προπονήσεις, αλλά θεωρώ πως είμαστε σε ένα καλό επίπεδο και η προσπάθειά μας θα είναι να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα και παιχνίδι με το παιχνίδι».

- «Σε μια ομαδική προσπάθεια πρέπει να σέβεσαι τους τριγύρω σου. Η μεγαλύτερη ευλογία για αυτή την ομάδα θα είναι να είναι διαφορετικός ο πρωταγωνιστής σε κάθε ομάδα. Δεν είμαστε η ομάδα που έχει τον έναν σταρ που θα βάζει με συνέπεια 20 πόντους και θα ξεκολλά την ομάδα όταν κολλάει. Θα πρέπει να δουλεύουμε ως καλοδουλεμένη μηχανή και να εκμεταλλευόμαστε την παραμικρή λεπτομέρεια προς όφελός μας».

- «Στόχος είναι να κοιτάς πόσο μπορείς να ανοίξεις την πόρτα και να δεις τον ουρανό. Δεν σημαίνει ότι αν φτάσαμε κάπου είσαι ευχαριστημένος με αυτό ή αν δεν φτάσουμε είμαστε για… αποκεφαλισμό όλοι. Θέλουμε να κάνουμε μια προσπάθεια που θα δώσει νόημα στη δουλειά που έχουμε κάνει όλοι εδώ πέρα».

{https://www.youtube.com/watch?v=yAtXkG_fBuk&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.basket.gr%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo}

#ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ #ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ #ΦΩΤΙΕΣ #ΕΘΝΙΚΗ_ΟΜΑΔΑ #ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα