Πετρόπουλος: Περιμένουμε τελική απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Η κυβέρνηση και ο ΕΦΚΑ θα περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την τύχη του νόμου 4051/2012 επί υπουργίας Κουτρουμάνη με τον οποίο είχαν πραγματοποιηθεί σημαντικές περικοπές σττις συντάξεις, είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στο Κόκκινο.

Όπως είπε, η η κυβέρνηση θα φροντίσει να αποδοθούν τα σχετικά χρήματα προς όλους και συνέστησε για όσους το επιθυμούν την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΦΚΑ.

Αναφερόμενος

σε απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προσπάθεια δημιουργίας «βιομηχανίας αγωγών» κατά του ΕΦΚΑ, ο ίδιος διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο, καθώς αν το ΣτΕ κρίνει ότι καλώς αποφάσισε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, τότε η κυβέρνηση θα φροντίσει να αποδοθούν τα σχετικά χρήματα στο πλαίσιο της ισονομίας των πολιτών προς όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνον σε όσους είχαν υποβάλει σχετική αγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση προβλέπει το πρωτοφανές ότι δικαιούνται αναδρομικά από το 2012 (με βάση τη μη συνταγματικότητα του νόμου Κουτρουμάνη) όσοι έχουν υποβάλλει αγωγές, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δικαιούνται να προσαυξηθούν σχετικά οι συντάξεις τους από την έκδοση της απόφασης και μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα