Η περιοχή που «κερδίζει» στην κούρσα για το πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Αυτό το διάστημα «τρέχει» το πρόγραμμα «Σπίτι μου» - Ποια περιοχή της Αθήνας παρουσιάζει τη μεγαλύτερη «ζήτηση» για οικιστικά ακίνητα

Το κέντρο της Αθήνας είναι... περιζήτητο όσον αφορά τα ακίνητα για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» της ΔΥΠΑ. Περιοχές της πρωτεύουσας όπως είναι η Πατησίων, η Αχαρνών, η Κυψέλη, η πλατεία Αττικής, και τα Πατήσια συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο ποσοστό των επιλέξιμων κατοικιών για το πρόγραμμα στέγης που «τρέχει» αυτό

το διάστημα.

Ειδικότερα όμως, τα Πατήσια είναι αυτήν τη στιγμή η πιο επιλέξιμη περιοχή της Αθήνας με ποσοστό 72%, όπως προκύπτει από την έρευνα που διενήργησε ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθήνας – Αττικής (ΣΜΑΣΣΑ). Ακολουθεί η Αττική (με 71%), η οδός Πατησίων και η Αχαρνών (67%), το Γκύζη (54%), κ.ά.

Η έρευνα αφορά οικιστικά ακίνητα από 70 μέχρι 100 τ.μ, κατασκευής μέχρι το 2007, και μέχρι 150.000 ευρώ από 1ο όροφο και πάνω, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλες τις περιοχές που κατέγραψε η έρευνα του ΣΜΑΣΣΑ.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου» νέοι ή νέα ζευγάρια 25-39 ετών μπορούν να αποκτήσουν ιδιόκτητη κατοικία με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς, καθώς το 75% του κεφαλαίου χορηγείται από τη ΔΥΠΑ και είναι άτοκο ενώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους (και όσους αποκτήσουν αυτή την ιδιότητα) το δάνειο αίναι άτοκο στο σύνολό του.

Ο ΣΜΑΣΣΑ είχε υποστηρίξει πρόσφατα ότι υπάρχει «σοβαρό» θέμα καθώς από τα 45.000 διαθέσιμα ακίνητα μόνο το 32% πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

«Ως ΣΜΑΣΑΑ ενημερώσαμε ότι δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για όλους τους υποψήφιους αγοραστές και ότι πρόβλημα ξεκίνησε από το γεγονός ότι το πρόγραμμα στηρίχτηκε σε στοιχεία ιδιωτικής μεσιτικής εταιρείας και όχι σε δεδομένα από την επιστημονική ομάδα του ΣΜΑΣΑΑ», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων.

#ΑΚΙΝΗΤΑ #ΣΠΙΤΙ_ΜΟΥ #ΑΘΗΝΑ #ΠΑΤΗΣΙΑ #ΣΠΙΤΙΑ #ΕΡΕΥΝΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα