Ξεκινά νέα κακοκαιρία: Ραγδαία επιδείνωση σε αυτές τις περιοχές - Live χάρτης

Πότε αναμένεται η νέα κακοκαιρία. Η πρόγνωση από ΕΜΥ, Κλέαρχο Μαρουσάκη και Παναγιώτη Γιαννόπουλο.Ραγδαία αναμένεται να είναι η αλλαγή του καιρού από τις απογευματινές ώρες, τουλάχιστον για το μισό της χώρας μας. Και αυτό γιατί από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ της…

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ για την αλλαγή του καιρού

Ο καιρός την Τρίτη 9/5:

Στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα κεντρικά θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 18 με 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 22 με 24 και στα νησιά τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη 10/5:

Στα βορειοανατολικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, με τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρους όμβρους. Από αργά το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση εκτός από τα βορειοδυτικά όπου τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε νότιους έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Live η πορεία της κακοκαιρίας από το Windy:

Keywords
Τυχαία Θέματα