Περίπου 200.000 υπογραφές Γάλλων για να ξαναγίνει ο τελικός του Μουντιάλ - Αναφέρουν «λάθη διαιτησίας»

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, κι ακόμη κάποιοι Γάλλοι δεν μπορούν να δεχτούν ότι η κούπα «βρήκε σπίτι» στην Αργεντινή.

Συγκεκριμένα, αίτηση επανάληψης του τελικού «θρίλερ» έχει δημιουργήσει η γαλλική ιστοσελίδα «MesOpinions», βρίσκοντας υποστηρικτές πάνω από 200.000 Γάλλους, που έχουν υπογράψει.

Κατά βάση πιστεύουν - μεταξύ άλλων - πως υπήρξαν διαιτητικά λάθη ενάντια στην Τρικολόρ, χαρακτηρίζοντας το παιχνίδι «στημένο», με σκοπό να κερδίσει ο Μέσι και η παρέα του.

Να θυμίσουμε, ότι το παιχνίδι κρίθηκε 4-2 στα πέναλτι, 2-2 στην

κανονική διάρκεια και 3-3 στην παράταση.

Οι Γάλλοι έχουν παράπονα και για τα τρία γκολ της Αλμπισελεστε, καθώς πιστεύουν ότι βάσει των κανονισμών δεν θα έπρεπε να μετρήσουν.

Αναλυτικά

Πιστεύουν ότι στο πρώτο γκολ, σύμφωνα με την ERT, το πέναλτι του Μέσι, ο Ανχέλ Ντι Μαρία πέφτει πολύ εύκολα και ότι δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να δώσει πέναλτι ο διαιτητής στην συγκεκριμένη φάση.

Στο δεύτερο, την τρομερή αντεπίθεση των Αργεντινών, που οδήγησε στο γκολ του Ανχέλ Ντι Μαρία, έχουν κρίνει οι Γάλλοι πως την ώρα που ο Κιλιάν Εμπαπέ χάνει την μπάλα, ο Κριστιάν Ρομέρο δεν του την έχει πάρει καθαρά, αλλά με φάουλ.

Στο τρίτο και τελευταίο, ο κανονισμός λέει πως κανείς αναπληρωματικός δεν επιτρέπεται να βρίσκεται στον χώρο του γηπέδου την ώρα που η μπάλα «καίει», με τους Γάλλους να λένε πως τρεις από τους αναπληρωματικούς της Αργεντινής να έχουν «εισβάλλει» στον αγωνιστικό χώρο πριν ο Λιονέλ Μέσι σουτάρει την μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση.

Ο διαιτητής του αγώνα, Σίμον Μαρτσίνιακ, τον οποίο οι Γάλλοι κατηγορούν για στήσιμο του τελικού, έχει δηλώσει πως οι ίδιοι οι Γάλλοι διεθνείς τον ευχαρίστησαν στην λήξη του τελικού, μην έχοντας κανένα παράπονο.

#ΜΟΥΝΤΙΑΛ #ΜΟΥΝΤΙΑΛ_2022 #ΚΑΤΑΡ #ΓΑΛΛΙΑ #ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Περίπου 200 000, Γάλλων, Μουντιάλ - Αναφέρουν,peripou 200 000, gallon, mountial - anaferoun