Πατούλης: Η Αττική είναι σε οριακό σημείο με τα σκουπίδια

Ο κομβικός ρόλος των Περιφερειών στην εθνική ανάπτυξη των χωρών της Ευρώπης βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης Φρεντερίκ Βαλιέ, ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα.

Ο κ. Βαλιέ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Πατούλη και επισήμανε πως βασική προϋπόθεση για τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών των τοπικών κοινωνιών είναι οι συνέργειες μεταξύ των Περιφερειών, των Δήμων, της εκπαιδευτικής

και της επιστημονικής κοινότητας.

Με αυτή την άποψη συνηγόρησε ο κ. Πατούλης και επισήμανε πως στόχος του είναι η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου διαρκούς συνεργασίας και διαβούλευσης της Περιφέρειας και με τους 66 Δήμους της Αττικής, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη τους και το οποίο θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να δίνονται άμεσα λύσεις στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.

Ιδιαίτερα εστίασε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υπογραμμίζοντας στον κ. Βαλιέ, πως η Αττική είναι σε οριακό σημείο και πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την επίλυση του ζητήματος, στα πρότυπα πολιτικών που έχουν ήδη εφαρμόσει οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Επιπρόσθετα τη συζήτηση απασχόλησαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη ανάπτυξης υποδομών στην Αττική, ενίσχυσης του επιχειρείν μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων αλλά και εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αναπτυξιακό πρόσημο. Σε αυτό το σημείο ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη λειτουργίας γραφείου της Περιφέρειας Αττικής στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συντονίζονται από εκεί συνέργειες και κοινές πρωτοβουλίες με τις άλλες ευρωπαϊκές Περιφέρειες, προς αυτή την κατεύθυνση.

«Προτεραιότητα μας είναι να κάνουμε μία ουσιαστική επανεκκίνηση στην Αττική και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα με στόχο να αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο πρόσωπο με προοπτικές» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αξιοποιώντας την πολύχρονη αυτοδιοικητική μας εμπειρία στην Ελλάδα αλλά και στα ευρωπαϊκά όργανα θα ξαναβάλουμε την Αττική σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε σύμμαχο και συνοδοιπόρο μας, την ευρωπαϊκή αυτοδιοίκηση».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πατούλης, Αττική,patoulis, attiki