Ψηλά στη λίστα καταγγελιών κακοδιαχείρησης τα υπουργεία, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης

Ο μεγαλύτερος όγκος καταγγελιών για κακοδιαχείριση αφορά τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα υπουργεία και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το 2018 που παρέδωσε ο Συνήγορος του πολίτη στον πρόεδρο της Βουλής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση το μεγαλύτερο ποσοστό των αναφορών κακοδιαχείρισης συγκεντρώνεται στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (32%) και ιδιαίτερα για μία ακόμη φορά σε εκείνα που σχετίζονται άμεσα με την κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια την κυρίαρχη τα τελευταία

χρόνια θεματική κατηγορία αναφορών προς την ανεξάρτητη αρχή.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΠ και ο ΕΟΠΥΥ οι οποίοι συγκεντρώνουν σχεδόν το 62 τοις 100 των αναφορών κατά τη διερεύνηση των οποίων διαπιστώθηκε κακοδιαχείριση. Αυξητική τάση επίσης εμφανίζουν τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης που διαπιστώθηκαν στο θεματικό πεδίο της φορολογίας και αυτό αποτυπώνεται στις αναφορές που αφορούν την ΑΑΔΕ (11%).

Όσον αφορά τα υπουργεία η έκθεση διαπιστώνει ότι το 24% περίπου των περιπτώσεων κακοδιαχείρισης, αφορούν το υπουργείο Παιδείας, Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Μεταναστευτικής πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα