Πατούλης: Από τα 2 δισ. έσοδα που είχε το "Πράσινο Ταμείο" για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, ελάχιστα δόθηκαν σε δήμους

Το Πράσινο Ταμείο πρέπει να χρηματοδοτεί έργα για τους πολίτες και όχι να καλύπτει το σπάταλο κράτος, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλίας του στο Λαύριο.

"Από τα 2 δισ. έσοδα που είχε το "Πράσινο Ταμείο" από την εφαρμογή των δυο τελευταίων νόμων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων,

ελάχιστα δόθηκαν στις τοπικές κοινωνίες, για την αύξηση του πράσινου και την απόκτηση νέων ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων. Αυτό αποδεικνύει ότι ο τρόπος λειτουργίας του "Πράσινου Ταμείου" δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της ίδρυσης του, απλά χρησιμοποιούνται οι πόροι του για την εξυπηρέτηση των αναγκών ενός σπάταλου κι αντιπαραγωγικού κεντρικού κράτους" ε[πισημαινει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ.Πατούλης.

Και συνεχίζει:

"Επιβάλλεται τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν από το σύνολο των Δήμων, προκειμένου να αποτελέσουν την πηγή χρηματοδότησης μιας σειράς έργων και παρεμβάσεων τοπικού χαρακτήρα, με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων όλης της χώρας. Τα χρήματα που πλήρωσαν οι πολίτες στο Κράτος για να νομιμοποιήσουν παρεμβάσεις που αφορούν το περιβάλλον, πρέπει να επιστρέψουν πίσω στην κοινωνία.

Η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο για πειραματισμούς. Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη δρομολόγηση πολιτικών που θα δώσουν ριζικές και μόνιμες λύσεις στα σοβαρά αυτά ζητήματα. Οι αποσπασματικές εξαγγελίες και οι κινήσεις εντυπωσιασμού είναι κατώτερες των σημερινών δραματικών περιστάσεων."

Keywords
Τυχαία Θέματα