ΠΑΣΟΚ: Το ΕΣΥ αναδεικνύει τις αγεφύρωτες διαφορές μας με τη ΝΔ

Η ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ αναδεικνύεται στην προεκλογική προγραμματική αντιπαράθεση από τη Χαριλάου Τρικούπη ως ένα ακόμη θέμα που αντικατοπτρίζει τις αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Και αυτό, όχι μόνο για να επισημανθεί επί του πρακτέου ότι είναι προγραμματικά αδύνατη μια συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων. Η νέα

αυτή στόχευση, που βασίζεται στην τραγική επικαιρότητα των ελλείψεων στο ΕΚΑΒ, επιλέγεται και για να δοθεί περαιτέρω βάθος στην αυτόνομη στρατηγική τους για εκπροσώπηση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων στη βάση της αναδόμησης του σοσιαλδημοκρατικού προφίλ του κόμματος.

Τομέας που σχετίζεται με την ανισότητα

Σε αυτή τη κατεύθυνση, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αναφερθεί επανειλημμένως τις τελευταίες μέρες στο ζήτημα της δημόσιας Υγείας, πραγματοποιώντας και επισκέψεις σε σχετικές κρατικές δομές. Επίσης, πηγές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι πρόκειται για ένα βαθύτατα πολιτικό θέμα και όχι απλώς για μία ακόμη διαχειριστική ανεπάρκεια.

Όπως εξηγούν, η κρατική μέριμνα για όλους, ανεξάρτητα εισοδηματικού κλιμακίου, είναι μια πολιτική επιλογή που μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες, καθώς, μόνο τα πολύ εύπορα στρώματα μπορούν να αντέξουν σε διάρκεια δεκαετιών το κόστος των ιδιωτικών παρόχων Υγείας.

Η ΝΔ διέθεσε αλλού το Ταμείο Ανάκαμψης

Υπενθυμίζουν, δε, τις υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που έμειναν ανεκπλήρωτες, όπως το ότι θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής του ΕΚΑΒ σε μόλις 5-7 λεπτά, ενώ αυτή την περίοδο καταγράφονται τραγικά περιστατικά ασθενών που έχασαν τη ζωή του περιμένοντας για ώρες ασθενοφόρο.

Σημειώνουν, επιπλέον, ότι η ΝΔ είχε την ευκαιρία να διαθέσει τα μεγάλα κονδύλια του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης για το ΕΣΥ, ωστόσο επέλεξε να κάνει προσλήψεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι η χώρα μας πήρε μόνο 2% για το ΕΣΥ και 2% για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του, ενώ άλλες χώρες, συγκρίσιμες με την Ελλάδα, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν για τα δημόσια συστήματα Υγείας το 8% ή και 10%.

Ακολουθεί το δημογραφικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες μέρες θα συνεχίσει την προγραμματική αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη λογική της ΝΔ, με αιχμή ένα πλέγμα κρατικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, οι οποίες είναι οι εξής:

- Φοροελαφρύνσεις στις οικογένειες που έχουν δύο παιδιά

- Επίδομα μητρότητας στις γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες.

- Παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

- Επέκταση της ειδικής αγωγής

- Παραγωγικό ολοήμερο σχολείο, με ενδεικτικό στόχο τη πιστοποίηση ξένης γλώσσας μέχρι την τρίτη τάξη του Γυμνάσιου.

- Πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας.

- Προστασίας της πρώτης κατοικίας και αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

#ΠΑΣΟΚ #ΕΣΥ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα