ΠΑΣΟΚ: Αγωνιζόμαστε να κατοχυρωθούμε ως αξιόπιστη και υγιής δύναμη και όχι να μιμηθούμε κάποιον

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ευελπιστεί να μιμηθεί κανέναν, όπως ισχυρίζεται ο κύριος Μητσοτάκης ούτε να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζει ο κύριος Τσίπρας», ξεκαθαρίζουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, απαντώντας στην αμφίπλευρη επίθεση που δέχεται το κόμμα τους από Πειραιώς και Κουμουνδούρου.

Αντιθέτως, εξηγούν ότι «το ΠΑΣΟΚ

αγωνίζεται να κατοχυρωθεί με τη ψήφο των πολιτών στην κάλπη ως η υγιής και αξιόπιστη δύναμη, θέτοντας πολιτικούς και όχι ποσοτικούς στόχους, δηλαδή την επόμενη μέρα των εκλογών να μπορεί να προωθήσει ακόμη πιο δυνατά και τεκμηριωμένα τις θέσεις του, στον αντίποδα της λαϊκίστικης λογικής των δυο άλλων κομμάτων. Σε αυτή τη βάση, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει στο να αναδεικνύει τις προγραμματικές αιχμές του κόμματος του, όπως η Υγεία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η στεγαστική και όχι να απαντά στους σκυλοκαυγάδες που επιδιώκουν να στήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Επιμένει στη στόχευση στη ΝΔ

Επιπλέον, μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου επιλέγει σταθερά αυτή την προγραμματική αντιπαράθεση να την προσανατολίζει προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφενός διότι όλα δείχνουν ότι η ΝΔ θα σχηματίσει ξανά κυβέρνηση, αφετέρου γιατί, επιδιώκοντας να αναδείξει τον σοσιαλδημοκρατικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μονόδρομο να ενδυναμώσει την τεκμηριωμένη κριτική στην ασκούμενη πολιτική της Δεξιάς. Στόχος, άλλωστε, του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να κατοχυρωθεί η Χαριλάου Τρικούπη ως η ισχυρή και αξιόπιστη δύναμη που θα υπερασπιστεί την κοινωνική δικαιοσύνη, την εθνική αξιοπρέπεια και θα δώσει ελπίδα και προοπτική στη χώρα.

Κριτική σε Μητσοτάκη για Υγεία και μισθούς

Σε αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά στα δύο ζητήματα που επιχειρεί όψιμα, κατά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, να εντάξει στην ατζέντα της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή τη Δημόσια Υγεία και την αύξηση των μισθών.

Όπως επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα κάνει πολλά για την Υγεία, αλλά δεν απαντάει στο ερώτημα γιατί δεν τα έκανε ήδη την προηγούμενη τετραετία, καθώς και γιατί έχει αφήσει το ΕΣΥ να καταρρέει και τον ελληνικό λαό να πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρώπη… Επιπλέον, αναρωτήθηκε γιατί, ενώ υπόσχεται αύξηση 25% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, το μεσοπρόθεσμο, που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν τις εκλογές του Μαΐου, κάνει λόγο για αύξηση μόλις 13%...

Δεν σηκώνει το γάντι για σκυλοκαυγά με ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης, προτίμησε, αν και υπάρχουν και διαφορετικές εισηγήσεις στη Χαριλάου Τρικούπη, να μην συνεχίσει την αντιπαράθεση που επιχείρησε να ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εκτίμησε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει πως συμφωνεί, μάλιστα, με την άποψη Μητσοτάκη ότι η επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ και στις δύο κάλπες είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ. Άλλωστε, τόσο ο κύριος Τσίπρας όσο και ο κύριος Μητσοτάκης ουσιαστικά λένε το ίδιο ακριβώς πράγμα με διαφορετικά λόγια, δηλαδή ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να μοιάσει στον ΣΥΡΙΖΑ ή ότι θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, λοιπόν, δεν έχει κανέναν λόγο να εμπλακεί σε μια τέτοια συζήτηση, αλλά αντιθέτως στοχεύει στο να αναδείξει περαιτέρω τη δυνατότητα του ΠΑΣΟΚ να κάνει προγραμματική αντιπαράθεση για θέματα ουσίας, κάτι που έλειψε πολύ στη χώρα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

#ΠΑΣΟΚ #ΣΥΡΙΖΑ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα