Παρέμβαση υπ. Εργασίας κατά των ρατσιστικών αντιλήψεων του Δαβάκη της ΝΔ

Θέση υπέρ τις κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης των Ρομά και κατά των ρατσιστικών αντιλήψεων, όπως εκφράστηκαν από το βουλευτή της ΝΔ κ. Δαβάκη, πήρε το υπουργείο Εργασίας.

Θέλοντας να αναδείξει τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει η Ειδική Γραμματεία

που έχει συσταθεί για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά. Με τη συγκεκριμένη Γραμματεία, υλοποιούνται για πρώτη φορά παρεμβάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των Ρομά και των οικογενειών τους. Οι παρεμβάσεις αυτές εστιάζονται στα εξής σημεία:

Ανάπτυξη οργανωμένων χώρων μετεγκατάστασης οικισμών που διαβιούν σε συνθήκες εξαθλίωσης.
Επιδότηση ενοικίου και παροχή υπηρεσιών υποστήριξης.
Βελτίωση συνθηκών διαβίωσης με συγκεκριμένες παρεμβάσεις ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής στους οικισμούς Ρομά.
Δράσεις ενίσχυσης της εργασίας.
Δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας «δεν υπάρχουν "αόρατες" κοινωνικές ομάδες. Κάθε απόπειρα κατηγοριοποίησης και στοχοποίησης συμπολιτών μας δεν είναι απλώς απαράδεκτη για τη δημοκρατία είναι και άκρως επικίνδυνη. Ρατσιστικές αντιλήψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, καταπολεμώνται και ακυρώνονται στην πράξη με πολιτικές ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα