Παπαγγελόπουλος κατά Ράικου: Καταχώνιασε έγγραφο FBI

Νέα επίθεση από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κατά της Ελένης Ράικου για έγγραφο σύμφωνα με το οποίο «Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis».

Λάδι στη φωτιά επιχειρεί να ρίξει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλους. Σε δήλωσή του, αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, έχει έγγραφο του FBI, από το οποίο προκύπτει ότι «Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis».

«Από δημοσιεύματα

του Τύπου αποκαλύφθηκε ότι η κα Ράικου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI, το οποίο ευτυχώς δεν "καταστράφηκε" από πλημμύρες ή άλλες φυσικές καταστροφές. Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis. Διεφθαρμένοι, διαπλεκόμενοι, επίορκοι και τα λίγα γιουσουφάκια τους στον Τύπο έχουν στρατευθεί στον βρώμικο πόλεμο της πολιτικής μου δίωξης», δηλώνει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Το έγγραφο της «τρίτης χώρας»

Το συγκεκριμένο έγγραφο του FBI αναφέρεται σε μίζες σε πολιτικό πρόσωπο από το 2017, όπως αποκάλυψε με επιστολή της προς τη Βουλή η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η επιστολή εστάλη την περασμένη Τρίτη στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής και σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επιστολή της η κυρία Τουλουπάκη, στα γραφεία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς υπάρχει «απόρρητο έγγραφο αλλοδαπών Αρχών» στο οποίο παρατίθεται η πληροφορία ότι από στέλεχος της εταιρίας Novartis Hellas κατέληξαν χρήματα σε πολιτικό πρόσωπο, του οποίου η ιδιότητα «και μόνο προσδιορίζεται στο έγγραφο αυτό». Όπως αναφέρουν οι Αρχές της τρίτης χώρας, τα χρήματα αυτά προήλθαν από το «μαύρο ταμείο» της Novartis.

Το έγγραφο φέρεται ότι διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2017. Τότε ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας ήταν η Ελένη Ράικου.

Στο απόρρητο έγγραφο γίνεται αναφορά για μίζα σε «μη κατονομαζόμενο πολιτικό πρόσωπο» και δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία γιατί όπως αναφέρεται υπάρχει ρητή απαγόρευση χρήσης του.

Keywords
Τυχαία Θέματα