ΠΑΟΚ-Άρης 2-2: Χαμένοι στη «μονομαχία» της Τούμπας

Ντέρμπι με τα όλα του στην Τούμπα. Ο Άρης ως το 87′ ήταν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ διαφορά (0-2), έχοντας χάσει στο 82′ μια απίστευτη ευκαιρία για το 0-3. Αλλά το πείσμα των παικτών του ΠΑΟΚ στο φινάλε, καθώς δεν παράτησαν το ματς, τους οδήγησε στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις με το πέναλτι του Βιεϊρίνια που αμφισβήτησαν οι άνθρωποι του Άρη.

Στο μεγάλο ματς της Θεσσαλονίκης,

όπως κύλησε, τελικά χαμένοι ήταν και οι δύο. Ο μεν Άρης γιατί δεν μπόρεσε να κρατήσει ένα τρίποντο που θα ήταν θρίαμβος με την εικόνα του ματς στα πρώτα 70 λεπτά, ο δε ΠΑΟΚ διότι στο φινάλε έγινε πολύ επιθετικός και θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και την νίκη, κυριαρχώντας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Απόλυτη κυριαρχία

Το μεγάλο ερωτηματικό που πλανιόταν πάνω από τη Θεσσαλονίκη ήταν ένα. Εάν και κατά πόσο θα μπορούσε ο Άρης να εμφανιστεί στην Τούμπα ανεπηρέαστος από τον οδυνηρό αποκλεισμό –ειδικά με τον τρόπο που ήρθε- του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό. Φάνηκε τελικά ότι ο Μάντζιος έκανε καλή δουλειά στο κομμάτι της προετοιμασίας για το ντέρμπι της πόλης.

Οι «κίτρινοι» έδειξαν από την αρχή πώς πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Είχαν τον έλεγχο του ματς, ήταν πιο οργανωμένοι στο παιχνίδι τους, έψαχναν την τελική πάσα με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γκάμα στο 17′, όπου ο Ζίβκοβιτς έκανε μεγάλη επέμβαση. Η ανωτερότητά τους επιβραβεύτηκε στο 26′ με το γκολ του Μπερτόγλιο (0-1).

Έλλειψη ιδεών

Στην αντιπέρα όχθη ήταν φανερό πώς ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει τρόπο να αντιδράσει. Η ομάδα του Γκαρσία δεν είχε ιδέες, δεν είχε πλάνο και αναλώθηκε σε ατομικές ενέργειες. Μια οργανωμένη επίθεση δεν μπορούσε να βγάλει ο Δικέφαλος που έκανε επιθετικές προσπάθειες είτε με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, είτε με τον Ουάρντα. Σε όλο το πρώτο μέρος μια φορά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν.

Στο 33′ με τον Κρμέντσικ που βρέθηκε μεν μέσα στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά τη φάση και να απειλήσει την εστία του Μπουσέ. Διάστημα που ο ΠΑΟΚ ναι μεν είχε παραπάνω την μπάλα στα πόδια των παικτών του (σ.σ.: 51%), αλλά δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει αυτό!

Αέρας δύο τερμάτων

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ ανέβασε… στροφές και άρχισε να πιέζει περισσότερο. Ο Άρης έδωσε μέτρα και άρχισε να παίζει πιο μυαλωμένα. Αλλά στην κόντρα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος. Οι «κίτρινοι» όταν έβρισκαν χώρους, «χτυπούσαν» στις αντεπιθέσεις.

Ο Γκαρσία άλλαξε διάταξη παίζοντας με δύο επιθετικούς, καθώς έβαλε τον Σβιντέρσκι δίπλα στον Κρμέντσικ. Ο Δικέφαλος έγινε πιο επιθετικός, αλλά η ομάδα του Μάντζιου έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά. Πέτυχε στο 69′ το δεύτερο γκολ με τον Μάνο και έδειξε να «κλειδώνει» τη νίκη. Κάτι που θα είχε γίνει εάν στο 82′ ο Βιεϊρίνια δεν έκανε σωτήρια προβολή και έκοβε την τελευταία στιγμή το πλασέ του Μάνου.

Αντεπίθεση και δικαίωση

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα. Στο 84′ ο Δεληζήσης πάνω στη γραμμή έκοψε το πλασέ του Βαρέλα. Φουλ επίθεση με τον Ίνγκασον να γίνεται κι αυτός έξτρα φορ. Ο Ισλανδός αμυντικός ήταν αυτός που έδωσε… ανάσα στο Δικέφαλο του Βορρά στο 87′, μειώνοντας με κοντινό σουτ σε 1-2.

Η πίεση ήταν μεγάλη, ο Άρης δεν μπορούσε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή του Μπουσέ και στο 90’+2 ο Ίνγκασον κέρδισε πέναλτι από τον τερματοφύλακα του Άρη. Ο Βιεϊρίνια ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» και ισοφάρισε στο τελικό 2-2.

Πηγή: overfm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα