Πάνω από 400 ακίνητα στην Κρήτη παραχωρούνται στο Υπερταμείο

Συνολικά 417 ακίνητα της Κρήτης παραχωρούνται στο Υπερταμείο σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη 101,5 ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στο θέμα της καταβολής ενοικίου από το Δημόσιο για τα δικά του κτίρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο. Όπως δήλωσε «το δημόσιο παραδίδει εν κρυπτώ στο Υπερταμείο τη διαχείριση

της δημόσιας περιουσίας και μάλιστα το δημόσιο πληρώνει ενοίκιο για τη χρήση των δικών του κτιρίων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Αυγενάκης τα ακίνητα που εκχωρούνται στην Κρήτη είναι 417, τα 177 στο Ηράκλειο, τα 31 στο Ρέθυμνο, τα 191 στα Χανιά και 18 στο Λασίθι. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ χαρακτηρίζει σκανδαλώδες το γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο, για τα δικά του κτίρια στο Υπερταμείο, ενώ ανέφερε σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Τέλος, ο ίδιος ζητά από τους Βουλευτές της Κρήτης, πέρα από τη δική του κοινοβουλευτική ερώτηση που έχει κάνει από τις 19/9, να καταθέσουν μαζί αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών να τους ενημερώσει ποια είναι αυτά τα 417 δημόσια ακίνητα στην Κρήτη που έχουν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα