Πάνω από 21.000 τα ενεργά κρούσματα, οι περιοχές με το υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο

Σε 21.136 υπολογίζονται τα επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το απόγευμα της Τετάρτης (19/5) ο Βασίλης Κικίλιας, επικαλούμενος στοιχεία από την Πολιτική Προστασία.

«Ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων κυμάνθηκε στα 2.040 την Τρίτη, ενώ η διάμεση ηλικία των νεών θετικών διαγνώσεων «έπεσε» στα 39 έτη. Είναι εμφανές πως η μετάδοση της νόσου μετακυλίεται, σιγά σιγά, στις νεότερες ηλικιακές ομάδες», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας.

Παρά την αύξηση των

κρουσμάτων στους νέους, ο δείκτης της θετικότητας «υποχωρεί σταθερά» σημείωσε ο κ. Κικίλιας, τον οποίο τοποθέτησε κάτω από το 4%. Την τελευταία εβδομάδα, ο ίδιος δείκτης διαμορφώθηκε στο 3,8%, σύμφωνα με τον ίδιο.

Αναφορικά με τις περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη οι οποίες ανησυχούν τους ειδικούς, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν:

Η Δυτική Ελλάδα, η Αττική, η Θεσσαλία, η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου.

«Την εβδομάδα που μας πέρασε παρουσίασαν αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα οι περιφέρειες του Β. Αιγαίου, των Ιονίων Νήσων, της Κρήτης και της Ηπείρου». 

Αναφορικά με την πρόοδο των εμβολιασμών, ο υπουργός δήλωσε ότι οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τα 4 εκατ. ενώ η χώρα συμπληρώνει 2 εβδομάδες κατά τις οποίες οι ημερήσιοι εμβολιασμοί ξεπερνούν τους 103.000, δυναμική που θα συνεχίσει «να αυξάνεται».

Τέλος, ο κ. Κικίλιας έκανε ειδική αναφορά στον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί «βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας» και τον οποίο η κυβέρνηση άνοιξε «με ασφάλεια».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», και έκανε λόγο για «ταχείς ρυθμούς» του εμβολιασμού των νησιωτών και των εποχικών εργαζομένων στα νησιά της χώρας. «Αυτός είναι και ο λόγος που το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατευθύνθηκε στα νησιά».

ΕΝΕΡΓΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑΚΙΚΙΛΙΑΣΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα