Αυστηρό μήνυμα Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Περιμένω σήμερα κιόλας αποκλιμάκωση στη Γάζα

«Αναμένω σήμερα αξιοσημείωτη αποκλιμάκωση, στον δρόμο για μια εκεχειρία» στη Γάζα δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Μπάιντεν.

Όπως μεταδίδουν με έκτακτες ανταποκρίσεις τους πολλά διεθνή δίκτυα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε επιτακτικά από τον Νετανιάχου να μειώσει τις επιθέσεις στη Γάζα και τον προέτρεψε να αρχίσει να κινείται προς εκεχειρία.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν,

με αφορμή τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως μετέδωσε η Daily Mail, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό την ελπίδα του για αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός τις επόμενες μέρες, ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

{https://twitter.com/DailyMail/status/1395017076042084357?s=20}

Ο Νετανιάχου πάντως μέχρι στιγμής έχει παραμείνει αμετάπειστος σε παρόμοιες εκκλήσεις του ΟΗΕ, οπωσδήποτε όμως, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, είναι διαφορετικό να μιλά για εκεχειρία ο Αντόνιο Γκουτέρες και διαφορετικό ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η κίνηση Μπάιντεν βέβαια δεν σημαίνει ότι αλλάζει η στάση των ΗΠΑ και η σταθερή υποστήριξη στο Ισραήλ στην οποία, έτσι και αλλιώς, διακρίνονται κυρίως οι Δημοκρατικοί Πρόεδροι.

Αλλωστε, πριν από λίγες μόλις ημέρες, ο Μπάιντεν είχε εγκρίνει αμυντική βοήθεια στο Ισραήλ ύψους 700εκ δολαρίων.

Τέσσερις ρουκέτες από τον νότιο Λίβανο

Σειρήνες της αεράμυνας, που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες, ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι σειρήνες ακούστηκαν στη Γαλιλαία, ανατολικά της παραλιακής πόλης της Χάιφας, σύμφωνα με τον στρατό.

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο περιστατικό σε λιγότερο από μία εβδομάδα, δήλωσε στρατιωτική πηγή του Λιβάνου.

Τα πυρά, για τα οποία δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης, ερρίφθησαν από περιοχή κοντά στο χωριό Σεντικίν, στην περιοχή της Τύρου, διευκρίνισε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αξιωματούχος Ισραήλ: Εξετάζουμε αν η Χαμάς «έχει λάβει το μήνυμα» για να πάμε σε εκεχειρία

Τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξετάζει το Ισραήλ, ώστε να αποφασίσει «αν έχει φτάσει η κατάλληλη στιγμή» για την παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα και τον βομβαρδισμό υποδομών της Χαμάς, δήλωσε ισραηλινή στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζεται για «περισσότερες ημέρες» αεροπορικών επιθέσεων, εάν είναι απαραίτητο, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Εξετάζουμε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για εκεχειρία», ανέφερε, με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι το Ισραήλ αξιολογεί κατά πόσον έχει επιτευχθεί ο στόχος της υποβάθμισης των ικανοτήτων των ηγετών της Χαμάς και «εάν η Χαμάς κατανοεί το μήνυμα» ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων προς το Ισραήλ.

ΜΠΑΙΝΤΕΝΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗΕΚΕΧΕΙΡΙΑΙΣΡΑΗΛΓΑΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα