Πάνω από 200 νεκροί σε ένα 24ωρο στην Γάζα: Ανοίγει ξανά ανθρωπιστικός διάδρομος - Επανήλθε το δίκτυο

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στην Γάζα, με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς να κάνει λόγο για περισσότερους από 200 νεκρούς από τις ισραηλινές επιδρομές.

Από τα έντονα ισραηλινά πλήγματα σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς στο πολιορκημένο παλαιστινιακό έδαφος.

{https://www.youtube.com/watch?v=YoAktbwmBCg}

Οι αριθμοί που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο της Χαμάς δεν μπορούν να επαληθευτούν. Επίσης δεν κάνει διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών.

Επαναφορά δικτύου στην Γάζα

Η παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Paltel ανακοίνωσε ότι οι τηλεφωνικές γραμμές και το διαδίκτυο «άρχισαν σταδιακά να λειτουργούν» σε όλη τη Γάζα, μετά το μπλακ άουτ στις επικοινωνίες που σημειώθηκε στη Λωρίδα για τρίτη φορά την Κυριακή.

Update: Metrics show that internet connectivity is being restored in the #Gaza Strip after Sunday's near-total telecoms blackout, the second-longest observed since the onset of the present conflict with Israel; overall service remains significantly below pre-war levels ? pic.twitter.com/oHkzNkSxUX

— NetBlocks (@netblocks) November 6, 2023

Θα ανοίξουν και πάλι τον διάδρομο για τους κατοίκους της Γάζας

Οι IDF δηλώνουν ότι θα ανοίξουν και πάλι τον διάδρομο για τους κατοίκους της Γάζας για να αναχωρήσουν προς τον νότο σήμερα.

Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, αντισυνταγματάρχης Avichay Adraee, δηλώνει ότι το Ισραήλ θα ανοίξει και πάλι διάδρομο για τους πολίτες της Γάζας που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να φύγουν προς τα νότια.

Ο Adraee γράφει στο Χ ότι το Ισραήλ θα ανοίξει την οδό Salah-al-Din για την κυκλοφορία προς τα νότια μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ.

«Για την ασφάλειά σας, εκμεταλλευτείτε το χρόνο για να μετακινηθείτε νότια πέρα από το Wadi Gaza», γράφει, επαναλαμβάνοντας την πάγια επιμονή του ισραηλινού στρατού να μετακινηθούν οι άμαχοι νότια, όπου οι επιχειρήσεις των IDF είναι πιο περιορισμένες.

Ο ανθρωπιστικός διάδρομος άνοιξε χθες για αρκετές ώρες, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε επίθεση από τη Χαμάς το Σάββατο.

Περίπου 800.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν διαφύγει προς τα νότια μέχρι στιγμής, αν και πολλοί επιμένουν να παραμείνουν στο βόρειο τμήμα του θύλακα, σημειώνοντας τα ανθρωπιστικά προβλήματα και τις αεροπορικές επιδρομές που λαμβάνουν χώρα και στο νότο.

Οι ΗΠΑ δείχνουν τα δόντια τους

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τόσο τη Χεζμπολάχ όσο και το Ιράν ότι είναι έτοιμες να δράσουν στρατιωτικά εναντίον τους εάν κλιμακώσουν τη σύγκρουση με το Ισραήλ, δεδομένου του πολέμου με τη Χαμάς στη Γάζα, αναφέρουν οι New York Times.

Το μήνυμα μεταφέρθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση και την Ισλαμική Δημοκρατία μέσω των εταίρων τους στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Ουάσινγκτον έχει μεταφέρει ομάδες αεροπλανοφόρων στη Μέση Ανατολή, καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και άλλοι στην κυβέρνηση έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τους περιφερειακούς παράγοντες να μείνουν έξω από τον πόλεμο στη Γάζα.

Τεράστιο στρες για τα παιδιά της Γάζας που παλεύουν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις

Σχεδόν οι μισοί από τους νεκρούς στη Γάζα είναι παιδιά και όσοι επέζησαν παλεύουν σωματικά και ψυχολογικά για να επιβιώσουν, λέει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά.

«Η κατάσταση είναι καταστροφική για τα παιδιά σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε στο Al Jazeera ο εκπρόσωπος της UNICEF Toby Fricker.

Ο Φρίκερ είπε ότι η τετράχρονη κόρη ενός υπαλλήλου του ΟΗΕ υποφέρει από προβλήματα ψυχικής υγείας, τραβάει τα μαλλιά της και ξύνει τα πόδια της μέχρι να ματώσουν εξαιτίας του «τεράστιου στρες του να ζεις αυτό κάθε μέρα».

Περισσότερα από 4.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί από τον απολογισμό των νεκρών στη Γάζα που πλησιάζει τους 10.000.

Από τους 2.600 Παλαιστίνιους που αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι στα συντρίμμια από τις αεροπορικές επιδρομές, περίπου 1.270 είναι παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Ο «μαύρος» απολογισμός

Γάζα

Νεκροί: Γκαζά: 9,770
Τραυματίες: 24.808

Κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Σκοτωμένοι: 1,5 εκατ: 155
Τραυματίες: 2.100

Ισραήλ

Σκοτώθηκαν: 1,405
Τραυματίστηκαν: 5,600

Διαβάστε περισσότερα για τον πόλεμο εδώ

#ΠΟΛΕΜΟΣ #ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ #ΧΑΜΑΣ #ΙΣΡΑΗΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα