Παλαίμαχος του Ολυμπιακού διασωληνωμένος με κορονοϊό

Παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού δίνει μάχη με τον κορονοϊό διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Νίκαιας.

Μια μεγάλη του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Βασίλης Μποτίνος, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο της Νίκαιας, καθώς μολύνθηκε με κορονοϊό.

Την είδηση γνωστοποίησε ο Κώστας Μυλωνάς, δημοσιογράφος και παλιός ρεπόρτερ των «ερυθρόλευκων», σε ανάρτησή

του στο facebook:

«Ο κορυφαίος ακραίος επιθετικός όλων των εποχών, για όσους τον έχουν δει ν' αγωνίζεται και αγαπημένος φίλος Βασίλης Μποτίνος περνά δύσκολες ώρες. Νοσηλεύεται διασωληνωμένος σου Κρατικό της Νίκαιας και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη. Ο Βασίλης δεν είχε κάνει εμβόλιο κατά του κορονοιου λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Ας προσευχόμαστε να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να βγει για μια ακόμη φορά νικητής».

Γεννήθηκε στο Βόλο

Ο Βασίλης Μποτίνος γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1944 στο Βόλο. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον τοπικό Ολυμπιακό όπου αγωνιζόταν ως σέντερ φορ. Το 1964 ,αφού προηγουμένως είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού Βόλου με 19 γκολ σε 29 αγώνες, πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Στους «ερυθρόλευκους» αγωνίστηκε ως εξτρέμ και παρέμεινε μέχρι το 1971. Το 1972 αγωνίστηκε με την φανέλα του Παναιγιάλειου στην Β΄΄ Εθνική. Η τελευταία σεζόν που αγωνίστηκε ήταν το 1973-74 με τον Πανιώνιο.

Υπήρξε 12 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας πετυχαίνοντας 3 τέρματα από το 1967 μέχρι το 1969. Επίσης, κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1968 και 1969.

Keywords
Τυχαία Θέματα