Κακοκαιρία Ελπίδα: Μπήκε στη Β. Ελλάδα - Η πορεία των φαινομένων τις επόμενες ώρες (Χάρτες)

Ολοταχώς για πάλλευκα τοπία. Προ των πυλών η κάθοδος της κακοκαιρίας Ελπίδα, θερμοκρασίες ως και -20! Χιόνια και στην Αθήνα.Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στα ορεινά έφερε στη Βόρεια Ελλάδα η κακοκαιρία Ελπίδα χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα. Tα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Θεσσαλονίκης, στο Φίλυρο…

Καθώς το

ψυχρό μέτωπο θα κινείται νότια αναμένουμε τοπικές βροχοπτώσεις στα πεδινά και ημιορεινά τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας χώρας ενώ τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο τις επόμενες ώρες, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα και έτσι τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και τα βορειότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς.

Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός 3ώρου σε μορφή βροχής με πράσινες και μπλε αποχρώσεις και σε μορφή χιονιού με μωβ αποχρώσεις μεταξύ 23:00 της Παρασκευής 21/01 και 02:00 του Σαββάτου 22/01 (Γράφημα 1), και μεταξύ 02:00 και 05:00 του Σαββάτου 22/01 (Γράφημα 2).

Αδειάζει η κλεψύδρα για την υπόλοιπη χώρα

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το πρωί του Σαββάτου στα ανατολικά και τα νότια της χώρας, δηλαδή σε Λαμία - Εύβοια - Αν. Στερεά - Βοιωτία - Αττική και ΒΔ Πελοπόννησο θα έχουμε τοπικές βροχές και κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις ακόμη και πάνω από 200-300 μέτρα.

Στις βορειότερες περιοχές θα έχουμε τσουχτερό κρύο και ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι και μετά δεν αποκλείονται πρόσκαιρες μπόρες χιονιού στην Αττική, ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε μπόρες, βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Από το βράδυ και μετά θα έχουμε χιονοπτώσεις στις Σποράδες και τη νύχτα θα έχουμε χιόνια στα ορεινά των Κυκλάδων.

Η Αττική θα έχει μέχρι και το μεσημέρι τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις, ενώ από το απόγευμα και μετά ίσως χιονίσει τοπικά σε χαμηλές περιοχές. Το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά και η θερμοκρασία από 5 βαθμούς νωρίς το πρωί και 5 βαθμούς το μεσημέρι.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει ηλιοφάνεια και αραιές συννεφιές στα βόρεια της περιφέρειας και προς το βράδυ θα πυκνώσουν και υπάρχει μια πιθανότητα για αραιές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία από -1 έως 4.

Την Κυριακή θα έχουμε χιόνια στο Αιγαίο από την Σαμοθράκη, στις Σποράδες, την Εύβοια η οποία θα χτυπηθεί ιδιαίτερα από τον χιονιά. Στην ΒΑ Αττική θα έχουμε επίσης κάποιες χιονοπτώσεις.

Τη Δευτέρα αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση από τα βόρεια. Κύριο χαρακτηριστικό οι χιονοπτώσεις σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές και σε περιοχές από τα Τέμπη έως και την ανατολική Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι έως πολύ πυκνές κατά το δεύτερο μισό της Δευτέρας στη Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά και την Αττική, στη ΒΑ Πελοπόννησο και προς την Εύβοια.

«Όσοι είναι να κινηθείτε στο κομμάτι της Αθηνών - Λαμίας έως και το Βόλο τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά» είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η Εύβοια αναμένεται να δεχθεί επίσης μεγάλα ύψη χιονιού «ακόμη και 40- 50 εκατοστά».

Μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης δεν αποκλείεται να έχουμε κάποια χιόνια ακόμη στην Αττική και την Εύβοια, ενώ θα χιονίσει σε Κρήτη και Κυκλάδες.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο της δημόσιας τηλεόρασης.

Αντίστροφη μέτρηση και για την Αττική

Εν τω μεταξύ, για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και για ολικό παγετό, προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος τόνισε ότι έρχεται διπλό χτύπημα της κακοκαιρίας, με τα πρώτα φαινόμενα να εκδηλώνονται τις επόμενες ώρες. Παράλληλα, θα εμφανιστεί μία μικρή υποχώρηση την Κυριακή, όμως από την Δευτέρα έρχεται νέα σφοδρή επιδείνωση.

Παράλληλα, το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει μέχρι και -20 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα Βόρεια Προάστια της Αττικής θα ντυθούν στα λευκά.

Μάλιστα, χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Έτσι, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, έρχεται «διπλό χτύπημα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες. Έχουμε μια σημαντική μεταβολή μπροστά μας και αναμένεται σημαντική επιδείνωση από τις επόμενες ώρες. Το πολικό κύμα με τις αέριες μάζες που αναμένεται να χτυπήσει την χώρα μας, βρίσκεται προς τα βόρεια Βαλκάνια και από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσει να επηρεάζει μεγάλο τμήμα της χώρας μας. Θα επηρεαστεί στην ουσία ολόκληρη η χώρα από τα βόρεια προς τα νότια».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «στα κύρια χαρακτηριστικά του πολικού κύματος, μπορούμε να εστιάσουμε στην μεγάλη διάρκεια. Θα ξεκινήσει από σήμερα τις απογευματινές ώρες και θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας. Πολικές οι θερμοκρασίες ιδιαίτερα προς την Βόρεια Ελλάδα, θα δούμε τον υδράργυρο στους -18 και -20 βαθμούς Κελσίου, κάτι που σημαίνει ισχυρός, ακόμη και ολικός παγετός. Πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αυτή την εξέλιξη».

«Θα χιονίσει και στην Αττική, όπως αύριο στα Βόρεια Προάστια. Το δυσκολότερο όμως, είναι το δεύτερο κύμα, καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις και το κέντρο της Αθήνας», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο 22 Ιανουαρίου (όλες οι περιοχές):

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 3 με 4 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 6 με 8, στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 και μόνο στη νότια νησιωτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά ( ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 μέτρα). Πρόσκαιρη εξασθένηση αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα εκ νέου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Τις πρωινές ώρες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και βαθμιαία βελτίωση. Από το βράδυ εκ νέου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 03 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Nησιά Iονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και από τη νύχτα και στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές το πρωί στα νότια. Από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς, από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο ( ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 300 μέτρα ).
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Ζωντανά η πορεία της κακοκαιρίας Ελπίδα:

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Π.Ε. Έβρου και των Δήμων του Νομού

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, αλλά και των Δήμων του ακριτικού Νομού, για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που σύμφωνα με την ΕΜΥ θα επηρεάσουν και τη Θράκη. Ειδικότερα, από αύριο έως και την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, φαινόμενα παγετού κατά τόπους ολικού και χιονοπτώσεις, καιρικά χαρακτηριστικά συνοδά της κακοκαιρίας Ελπίδα, που αναμένεται να επηρεάσει με χιονοπτώσεις ακόμη και πεδινές περιοχές της Θράκης.

Εν αναμονή της επιδείνωσης του καιρού, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης θα παραμείνουν ανοικτοί και διαθέσιμοι για τους πολίτες θερμαινόμενοι χώροι στα δημοτικά θέατρα Φερών και Αλεξανδρούπολης, στο Πολύκεντρο Λουτρού και στο δημοτικό κατάστημα 'Ανθειας, ενώ ήδη στις Φέρες μηχανήματα του Δήμου προχωρούν σε ρίψη αλατιού και αποχιονισμό προκειμένου να διατηρηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

«Αποφύγετε τις μετακινήσεις» - Σε επιφυλακή ο Στρατός, ενεργοποιείται το 112

Νωρίτερα σήμερα, στη Πολιτική Προστασία πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη εν όψει της επιδείνωσης του καιρού.

Στη σύσκεψη που συμμετείχαν αρκετά κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Στέλιος Πέτσας, αλλά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενώ αποφασίστηκε μια σειρά από μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν οι περσινές εικόνες από την κακοκαιρία «Μήδεια», που χώρισε την χώρα στη μέση.

Έτσι, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, ενημέρωσε αναλυτικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και όλους τους συμμετέχοντες για την πορεία που θα ακολουθήσει η επερχόμενη κακοκαιρία, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος και εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, Μορέας ΑΕ, Νέα Οδός ΑΕ / Κεντρικής Οδό ΑΕ). Από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ τονίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι συνεργεία του ήδη μετακινούνται προς νησιωτικές και άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση, όπου ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, προκειμένου να είναι σε θέση να παρέμβουν άμεσα, εφόσον χρειαστεί. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει, επίσης, θέσει στη διάθεσή των πολιτών δωρεάν τηλεφωνική γραμμή για αναγγελίες βλαβών (800 400 4000).

Επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα όλων των συναρμόδιων φορέων για την άμεση επέμβασή τους σε περίπτωση ανάγκης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία «Βορέας», ενώ σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, με δυνατότητα περαιτέρω κλιμάκωσης, εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα. Ομοίως, όπως σημείωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι Ένοπλες Δυνάμεις σε όλη την Επικράτεια βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα, ώστε να συνδράμουν όπου χρειαστεί με προσωπικό και μέσα. Αποφασίστηκε, επίσης, να ενεργοποιηθεί το 112 εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.

Επιπλέον, για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν στις Περιφερειακές Ενότητες που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως και στις περιπτώσεις των κακοκαιριών «Μπάλλος» και «Διομήδης», με πολύ θετικά αποτελέσματα για τον συντονισμό των υπηρεσιών και την άμεση επίλυση προβλημάτων.

Ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι όλοι οι φορείς θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα νυχθημερόν καθ’ όλη τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων και υπογράμμισε ότι το σύνολο του μηχανισμού, σε πλήρη επαγρύπνηση, θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί η χώρα λειτουργική και τυχόν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας να επιλύονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, έχουν δοθεί οδηγίες προς τους Δήμους, ώστε να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη διευκόλυνση της διαδικασίας των εμβολιασμών και την απρόσκοπτη προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα.

Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συντονιστική σύσκεψη την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, για εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης.

Σε συνέχεια των σχετικών προβλέψεων, καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού) και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή:

Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

Keywords
ελλαδα, ελπιδα, ωρες, αθηνα, θεσσαλονικη, κρητη, μπλε, μωβ, λαμια, αιγαιο, καιρος, νέα, επηρεάζει, σημαίνει, ΕΜΥ, στρατος, γεεθα, δεδδηε, συμμετοχή, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, εκλογικα αποτελεσματα, σχεδιο αθηνα, αξιολογηση, δεδδηε, αποτελεσματα, χιονι, χιονια, αιχμη, αυτοκινητο, γεεθα, δωδεκανησα, δωρεαν, εθνικη, εικονες, ευβοια, ηγεσια, ηπειρος, θρακη, ιονιο, κυκλαδες, μωβ, νησια, προγραμμα, ρουχα, σαμοθρακη, χαρτες, αττικη, βαλκανια, βοιωτια, βορεια, βορεια προαστια, βραδυ, βρισκεται, βροχη, δευτερο, δευτερα, δυνατοτητα, δοθει, δικτυο, διπλο, δυτικη μακεδονια, δυτικη, ειπε, υπαρχει, επηρεάζει, ερχεται, εσωτερικων, υπηρεσια, υπηρεσιες, θεατρα, κελσιου, κυμα, κυρια, κλεψυδρα, λευκα, μακεδονια, μπλε, μορφη, νυχτα, ξαστερια, παντα, οδος, ουσια, οχημα, παπουτσια, προβληματα, πρωι, ρεζερβουαρ, ριψη, σακης αρναουτογλου, σαββατο, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σχεδιο, τεμπη, τμημα, τοπια, τροχαια, ισχυρος, υψομετρο, φερες, φλωρος, κωνσταντινος, αρναουτογλου, μποφορ, δημοτικα, ηπειρωτικα, χωρα, ιδιαιτερα, κομματι, κυριακη, μπροστα, σημαίνει, θερμομετρο, θερμοκρασια, θετικα
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Ελπίδα, Μπήκε, Ελλάδα -, Χάρτες,kakokairia elpida, bike, ellada -, chartes